28/9/13

Αλλαγή ονόματος: Κελί Αυγή

Χρυσαυγίτες στη φυλακή; Καλώς τα παιδιά κι ας άργησαν.
Παραλαγή άσματος Γιώργου Κοινούση: "Στα κελιά, στα κελιά / τα φιλαράκια τα καλά".

Ο Αντωνάκης απέδειξε την ορθότητα της ρήση μας «Κοιμάται καλά όποιος ξυπνάει τελευταίος».

Το «Πρώτη φορά από το 1974 συλλαμβάνεται αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα» είναι παντελώς άστοχο. Το 1974 δεν συνελήφθη κανείς αρχηγός κόμματος. Θα πεις, αν πουν «Από το 1967 πρώτη φορά συλλαμβάνεται αρχηγός κόμματος» είναι σα να ταυτίζει τη Δημοκρατία με τη Δικτατορία. Να έλεγαν «Πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συλλαμβάνεται αρχηγός κόμματος». Δεν οδηγεί σε χρονολογικούς συνειρμούς. Προσέξαμε πρώτα τον Αλέξη Κουβέλη από τον Άλφα που δεν έπεσε στην παγίδα. Έλεγε «..στη μεταπολίτευση». Μετά παρατηρήσαμε το ίδιο και από τον Νικόλα Βαφειάδη στον ΑΝΤ-1)

Όσοι καταδικάζουν όψιμα τη Χρυσή Αυγή μας θυμίζουν εκείνους που μετά το ‘’74 καταδίκαζαν τη Χούντα. Τους θυμίζουμε, στη δημοκρατία είναι εύκολο να είσαι δημοκράτης. Το δύσκολο είναι να το κάνεις αυτό κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας.

Τι παραπονιέσαι, σύντροφε Θέμο, για την επίθεση στην εφημερίδα σου; Έγινε Πέμπτη ώστε να προλάβεις να  συμπεριλάβεις στο επόμενο φύλλο να το καταγγείλεις. Φυσικά θα σου ανεβάσει την κυκλοφορία ή καλύτερα θα σου φρενάρει την πτώση. Χαιρετισμούς στις βαλίτσες που δεν κατάφερες να καταθέσεις στην Ελβετία.

Επιτέλους αποκέντρωση. Τώρα βία και στο Μεσολόγγι, Σαράφης στα Τρίκαλα.

Στη φυλακή ο Κασιδιάρης; Και είναι ωραίο αγοράκι. Θα δοθούν μάχες ανάμεσα σε επίδοξους αρραβωνιαστικούς. Δε ζητάμε συγνώμη που μιλάμε έτσι, αφού για ανθρώπους και συμμορίες της νύχτας μιλάμε.

Κασιδιάρης Μιχαλολιάκος και Παναγιώταρος βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ μας απείλησαν ότι θα μας κλάσουν τ’ αρχίδια. Ο Λαγός τίμησε τ’ όνομά του κι έφυγε χωρίς κουβέντα.

Οι συλληφθέντες χρυσαυγίτες εξερχόμενοι από τη ΓΑΔΑ απέφυγαν να φωνάξουν «Ζήτω το Έθνος» για να μη θυμίσουν τη –μεγάλη- δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας με τη συνέντευξη που εξασφάλισαν από πρώην μέλη τους.

Κασιδιάρη, κάθε κατεργάρης στον Άρειο Πάγκο του.

Ο Μιχαλολιάκος αισθανόταν άσχημα στη Βουλή. Τον έπιανε, είπε, μια σιχασιά και μια αηδία. Ποια η διαφορά δεν ξέρουμε, αλλά η Δικαιοσύνη –κάλλιο αργά- φρόντισε να τον απαλλάξει από τη Βουλή.

Πολύ θάρρος πήραν οι χρυσαυγίτες. Ναι, αλλά ποιος τους το έδωσε;

Γίναμε ναζιστές, επίδοξοι δολοφόνοι για ένα πιάτο φαΐ.

Με το ξεκίνημα της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής σαββατιάτικα κέρδισε η δημοκρατία, αλλά δεν κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αν οι συλλήψεις γίνονταν Δευτέρα θα έχανε μόνο ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: