20/5/13

Καλή βδομάδα

Πέρασε και το Πάσχα, πέρασε κι η Πρωτομαγιά, περνάνε και οι σχολικές εξετάσεις, αποφασίσατε πού θα κάνετε τις διακοπές σας; Θα ξοδέψετε το ωραίο σας καλοκαίρι στις μαγευτικές Μπραχάμες; Θα κάνετε σάουνες στις Κουκουβάουνες; Ή θα πέσετε στη χλιδή και θα πάτε σαφάρι για καφέ στο Σχηματάρι; Θα χεστεί στο τάλιρο το παραδεισένιο Νέο Φάληρο; Καλά θα κάνετε. Εγώ πριν την κρίση πήγα για Μπαλί και βγήκα κουρεμένος.

Επιτέλους ένα θετικό μέτρο. Θα φορολογείσαι πια όχι σύμφωνα με τα έσοδα που δηλώνεις, αλλά σύμφωνα με την κατανάλωση. Πήγαινα στο σούπερ-μάρκετ και μια γειτόνισσα με παρακάλεσε να της αγοράσω δυο σαμπάνιες και 2-3 κιλά καπνιστό σολομό. Μου έδωσε και λεφτά. Την πάτησα. Φεύγοντας από το ταμείο του σούπερ-μάρκετ με σταμάτησαν δύο ελεγκτές της εφορίας που με είχαν πάρει μυρωδιά. Βρήκαν πάνω μου τον καπνιστό σολομό και τις σαμπάνιες και μου φόρτωσαν τεκμήριο ότι βγάζω πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο.

Θετικό πρόσημο -νέος όρος- βάζει η κυβέρνηση στην επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα. Το ίδιο είχαν κάνει και μετά την επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία και ακόμα δεν γεμίσαμε πετροδόλαρα. Θετικό πρόσημο είχαν βάλει και στην επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα και μετά από τρεις μέρες έφυγαν από τη χώρα μας μαζί με τα κεφάλαιά τους η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα και οι επίσης μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν εδώ.

Πάντως δεν καταλαβαίνω αν για τις συμφωνίες που κλείνει ο Σαμαράς στο Πεκίνο πρέπει να πανηγυρίζω εγώ ή οι Κινέζοι. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Σαμαρά στην Κίνα ήταν το ταξίδι του με την υπερταχεία. Εμείς οι υπόλοιποι φτωχοί Έλληνες εδώ στην Ελλάδα περάσαμε καλύτερα από τον Σαμαρά. όπως αναμενόταν τα πλέι οφ του ποδοσφαίρου είναι ήδη πιο ενδιαφέροντα από το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: