19/3/13

Η Κύπρος λείπει σε σύσκεψη

Για τον Μεϊμαράκη όλοι έχουν δικαίωμα να συζητούν για την Κύπρο εκτός από την ελληνική βουλή.

Μέρκελ-Σόιμπλε ζητούν λεφτά από την Κύπρο για σωτηρία-προστασία αλλιώς απειλούν ότι θα την χρεοκοπήσουν. Τι διαφορά έχει αυτή η εκβιαστική συμπεριφορά από τη μαφιόζικη;

Μην πάμε να τ’ αρπάξουμε από τους Κύπριους όπως Ελλάδα. Είδατε τι πάθαμε εκεί: τους μειώσαμε πρώτα μισθούς και συντάξεις, τους κλείσαμε τα μαγαζιά, τα εργοστάσια και ό,τι άλλο μπορέσαμε με αποτέλεσμα να μην έχουν πια οι φτωχοί λεφτά στις τράπεζες να τους γδάρουμε. Στην Κύπρο πρώτα θα τους πάρουμε τα λεφτά από την τράπεζα και μετά από τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Εντάξει;

Η Μέρκελ σε συμβούλους της: «Τι ηλιθιότητες μου λέγατε, ρε γουρούνια; Οι Κύπριοι δε μοιάζουν καθόλου με τους υπάκουους Έλληνες».

Βαρεθήκαμε εδώ στην Ελλάδα ν’ ακούμε, «Αν δεν κάνουμε αυτό, αν δεν πάρουμε το τάδε μέτρο, αν δεν ψηφίσουμε το Μνημόνιο θα χρεοκοπήσουμε». Τα ίδια λέγανε οι μνημονιακοί και για την Κύπρο: «Αν δεν δεχτεί η Βουλή τους το κούρεμα θα χρεοκοπήσουν αυτομάτως, θα φύγουν από το ευρώ….» Οι Κύπριοι όμως δεν είναι βούρλα όπως εμείς οι Καλαμαράδες. Είπαν πολύ απλά, «Ούτε στις πάνω, ούτε στις κάτω από 100.000 € καταθέσεις κάνουμε κούρεμα». Αμέσως οι ευρωφιλελεύθεροι άρχισαν τα «Καλά... βλέπουμε…. Βρείτε άλλο ισοδύναμο μέτρο για να μαζέψετε 5,8 δισ….» Εθνικά σκεπτόμενοι Έλληνες αποδεικνύονται για την ώρα μόνο οι Κύπριοι.

Δύο χώρες έχει στο πλάι της η Κύπρος που την υποστηρίζουν σταθερά στα εθνικά θέματα: την Ελλάδα και τη Ρωσία (και παλιότερα ως Σοβιετική Ένωση). Το κακό με το κούρεμα των καταθέσεων δεν είναι ότι η Κύπρος κινδυνεύει να χάσει τη Ρωσία στα εθνικά της, αλλά ότι κινδυνεύει να έχει μοναδικό υποστηρικτή της πια την Ελλάδα. Πώς λέμε, «Τώρα τα κονομήσαμε».

Να γιατί όταν ακούω «Αναστασιάδης» το μυαλό μου πηγαίνει στον Κατίδη. Επειδή πηγαίνει στην ισόβια βλακεία.

Πάντως αυτό το επώνυμο κάτι έχει. Από Αναστασιάδη καλό δεν είδαμε. Εκτός από την Τρέμη που είδε το βίντεο του Ζαχόπουλου.

Η Γερμανία καθησυχάζει: «Πάρ’ τε τα λεφτά σας από την Κύπρο κι ας χάσατε το 10%. Πηγαίνετέ τα στη Λετονία της οποίας το πιστωτικό σύστημα ελέγχει η Ντόιτσε Μπανκ. Σε λίγο θα φάτε κι εκεί ένα κούρεμα της προκοπής. Θα κάνουμε τις καταθέσεις σας γλόμπους».

Απορία: Γιατί ο Τράγκας τη Ντόιτσε Μπανκ τη λέει «Ντόιτς Μπανκ» και μπουρδουκλώνει τη γλώσσα του άνευ λόγου και αιτίας;

Στα δικά μας, πάλι, εγώ δέχομαι κούρεμα των καταθέσεών μου -40%.

Και η Μενεγάκη απορεί: Αφού υπάρχει κούρεμα, γιατί να μην υπάρχει και εξτένσιον καταθέσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: