10/2/13

Κυβερνήτης με γάμα κεφαλαίο

Βενιζέλου ΕΓΩμιο: (Παίζει και το «Βάγγελ Έγκο» ή «Σάλτερ Έγω») Ο δικηγοράκος του μπαμπά Παπανδρέου έγινε πρόεδρος ενός ιστορικού κυβερνητικού κόμματος, που συμμετέχει σε μία κυβέρνηση της ΝΔ και ρίχνει τα ποσοστά του. Αν αυτό θεωρείται έξυπνη πολιτική πράξη τότε όλοι όσοι δεν το θεωρούν τόσο έξυπνο είναι από Αϊνστάιν και πάνω.

Με τη δικαστική «κατάργηση» του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια καταλάβαμε ότι η αντιπολιτευόμενη Χρυσή Αυγή πετυχαίνει περισσότερα απ’ όσα δείχνουν να πετυχαίνουν συμπολιτευόμενοι οι αρχηγοί του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ και της μονοπρόσωπης ΔΗΜΑΡ ΕΠΕ.

Ο Στουρνάρας είναι όνομα και πράμα. Έχαψε ότι προδιαγράφεται γι’ αυτόν λαμπρό πολιτικό μέλλον, ότι θα ηγηθεί κόμματος, ακόμα και ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Τώρα μετράει μέρες μέχρι να τον ξαποστείλουν στο καλάθι των αχρήστων. Πρέπει να ξέρει να μιλάει και να παραμυθιάζει περισσότερο απ’ όλους σήμερα ο υπουργός Οικονομικών που περνάει τα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της χώρας.

Δεν μπορώ να λυπηθώ τους αφελείς που είναι σίγουροι πως για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα μας δεν φταίνε αυτοί που νίκησαν στον εμφύλιο πόλεμο, αυτοί που κυβερνούσαν και κυβερνούν ακόμα, αλλά αυτοί που δεν κυβέρνησαν ούτε μία μέρα, διώχθηκαν από κατακτητές, δικτάτορες και άλλους κυβερνώντες και σήμερα συκοφαντούνται.

Ο Σαμαράς κρατιέται καλά και πολύ εύκολα πρωθυπουργός. Ό,τι του κατέβει κάνει και περνάει. Οι άλλοι δύο που πιστεύουν ότι συγκυβερνούν μαζί του, ό,τι και να τους πει το δέχονται, ακόμα και το ακροδεξιό άνοιγμα με την ουσιαστική κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια. «Δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση», λένε. Μα, δική σας είναι η κυβέρνηση ρε παιδιά; Τι θα πάθετε αν δεν υποστηρίξετε κάτι; Δηλαδή αν τα παιδιά των μεταναστών παίρνουν ελληνική ιθαγένεια θα πέσει η κυβέρνηση; Από ποιον; Από τον νόμο Ραγκούση έπαθε ό,τι έπαθε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου; Και πώς θα πέσει η κυβέρνηση επειδή δεν θα ψηφίσετε π.χ. ένα νόμο; Και τι θα πάθετε εσείς αν πέσει η κυβέρνηση; Δική σας νομίζετε πως είναι; Γιατί παρακαλώ να ψηφίζεις ένα αντεργατικό νομοσχέδιο; Ξέρω. Διαφωνείς αλλά το υπερψηφίζεις για να μην πέσει η κυβέρνηση. Μα, δεν θα πέσει ολόκληρη κυβέρνηση επειδή δεν πέρασε ένα αντεργατικό νομοσχέδιο. Εγώ καταλαβαίνω ότι συμφωνείς, γι’ αυτό και το υπερψηφίζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: