10/2/13

Μόνο στην Ελλάδα

Πώς καταλαβαίνεις ότι μαίνεται η μάχη ανάμεσα σε ΕΤ1 και ΝΕΤ; Παίζουν την ίδια ώρα ξενόγλωσσο πρόγραμμα με υπότιτλους. Το ένα παίζει κανάλι ταινία, το άλλο σίριαλ. Αργότερα το ένα κανάλι μεταδίδει πολιτιστική εκπομπή με μυθιστοριογράφο και το άλλο κανάλι ταυτόχρονα φιλοξενεί ποιητή. Φρίκη.

Πρέπει να είναι πολύ χαζός όποιος υποστηρίζει ότι ο Μελισανίδης είναι λαθρέμπορος καυσίμων. Αν ήταν λαθρέμπορος τι χρειαζόταν κάποτε την ΑΕΚ; Για να του δώσει λαϊκό έρεισμα που απαγορεύει στη Δικαιοσύνη να τον τσιμπήσει; Αν ο Μελισανίδης ήταν λαθρέμπορος δεν θα του καθόταν για δικηγόρος του σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ποιος μου πέταξε το γιαούρτι στη μούρη; Δεν έχω καεί από τον Ήλιο.

Είσαι φυλακισμένος εφοριακός. Ζημίωσες το κράτος αμύθητο ποσό. Τα ονόματα δύο φερόμενων ως συνεργών σου φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ. Ποιος είναι ο καταλληλότερος δικηγόρος για σένα; Ο πρόεδρος της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής ακριβώς για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Μαρκογιαννάκης ανέλαβε την υπόθεση για το καλό μας. Όπως όλοι οι δεξιοί που στην κατοχή πήγαιναν κάθε μέρα στην κομαντατούρ κι έκαναν πως συνεργάζονται με τους κατακτητές για να τους παίρνουν μυστικά και να τα λένε στην αντίσταση, δηλαδή στο Κάιρο. (Εκεί έκαναν τις διακοπές τους ο Βασιλιάς, ο Γεώργιος Παπανδρέου και άλλα παιδιά της αντίστασης)

Δύο φερόμενοι ως  Χρυσαυγίτες εισβάλουν βραδιάτικα σε νοσοκομείο για να ελέγξουν λέει αν εργάζονται εκεί αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Και για να μην έχει κανείς αμφιβολίες για την ταυτότητά τους, μια αντιπροσωπεία από τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το κόμμα, οι ίδιοι όμως που έκαναν τον "έλεγχο" επισκέπτεται τελικά τη διευθύντρια του νοσοκομείου για να της ζητήσει το λόγο. Εκείνη σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί τους λέει ότι έχουν κοινούς στόχους. (Ευτυχώς για την ώρα οι προϊστάμενοί της την έστειλαν σπίτι της)

Το ίδιο βράδυ 30 χρυσαυγίτες πλησιάζουν απειλητικά μονάδα υγείας των γιατρών του κόσμου για να ελέγξουν μήπως και εξετάζουν αλλοδαπούς. Μετά η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι μόνο η επίσημη αντιπροσωπεία ήταν δική της. Οι άλλοι προηγήθηκαν εξαιτίας απίθανης σύμπτωσης. Μάλιστα. Με τον Σαμαρά πρωθυπουργό και τον Κρανιδιώτη προπαγανδιστή του είναι εύκολο να παριστάνεις όποτε θέλεις το κράτος. Πολύ εύκολο. Δεν είναι καν ανάγκη να φέρεσαι έξυπνα. Σε 5-6 μήνες που θα καταλάβουν το υπονοούμενο θα πρέπει να φυλάγομαι. Για να κάνουν σωστό έλεγχο όμως πρέπει να μπουν το νοσοκομείο όχι ως εισβολείς, αλλά ως ασθενείς. Ξέρω κάτι παιδιά που μπορούν να τους βοηθήσουν σ’ αυτό.

Χρυσαυγίτες βουλευτές καλούν για τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων Γερμανούς νεοναζιστές και φωτογραφίζονται μαζί τους. Όταν δημοσιογράφοι τους θυμίζουν ότι η οργάνωση των Γερμανών αυτών είναι παράνομη στη χώρα τους ακριβώς επειδή είναι νεοναζιστική, οι χρυσαυγίτες δικαιολογήθηκαν ότι τους πέρασαν για δημοσιογράφους.

Αν ο Σαμαράς ήθελε να διαλύσει τη Χρυσή Αυγή θα το έκανε με πολύ απλό τρόπο: θα τους προσλάμβανε στο δημόσιο σαν Καλαματιανούς. Για να μην το κάνει πα να πει ότι χρειάζεται αυτό το κόμμα.

Εγώ έκοψα την βασιλόπιτα μια και καλή. Τελευταία φορά πρόπερσι. Από τότε δεν ξανακόβω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: