20/1/13

ΕΥΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Η προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό θα φέρει ανάπτυξη στην οικονομία μας. Πράγματι αν κάποιος ξένος αγοράσει π.χ. την ΕΥΔΑΠ αμέσως θ’ αυξήσει το τιμολόγιο παροχής νερού και θα ρίξει την ποιότητά του για να έχει κέρδη. Την ίδια ημέρα θ’ απολύσει όσο περισσότερους υπαλλήλους μπορεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Θα προσλάβει βέβαια άλλους με μικρότερο μισθό, όμως όποιος τρίτος επιθυμεί να στήσει μια δουλειά θα βρει από τους απολυμένους εργατικό δυναμικό και μάλιστα σε καλύτερη τιμή.

Με την αύξηση του τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θ’ αποφεύγουν ν’ ανοίξουν τις βρύσες και θα πίνουν εμφιαλωμένο νερό που θα πίνεται και θα θα είναι πιο φτηνό, άρα θα ανέβουν οι εταιρείες που το παράγουν, κάτι που θα μειώσει την ύφεση και θα ανεβάσει την ανάπτυξη.

Μη μιλήσουμε για τους βυτιοφορείς που θα κάνουν χρυσές δουλειές και θα προσλάβουν οδηγούς και βοηθούς. Μη μιλήσουμε και για τους κατασκευαστές ντεπόζιτων νερού που θα βάζουμε στις ταράτσες.

Χώρια οι μπογιατζήδες που θα τα βάφουν μαύρα για να μαζεύουν ηλιακή ενέργεια και να πλενόμαστε με ζεστό νερό χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να το βράσουμε.

Υπολογίστε και τους γεωλόγους και τους εκσκαφείς που αντίστοιχα θα βρίσκουν πηγές και θ’ ανοίγουν πηγάδια. Με την πώληση της ΕΥΔΑΠ θα τονωθεί η αγορά.

Αν την ΕΥΔΑΠ δεν την αγοράσουν ξένοι, αλλά Έλληνες το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε, αλλά όχι το κύρος ότι η χώρα μας προσελκύει ξένους επενδυτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: