11/1/13

Το στικάκι κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Έχω ένα φίλο που μένει στα Εξάρχεια. Τις προάλλες τον επισκέφθηκα. Ήξερα καλά ότι είναι γερό ποτήρι και του πήγα για δώρο 5-6 μπύρες. Εκείνος μετά τους χαιρετισμούς πήρε τα μπουκάλια και τα έβαλε στην παπουτσοθήκη. Εξεπλάγην. Μετά από λίγο διαπίστωσα ότι το ψυγείο ήταν φίσκα γεμάτα μπουκάλια μπύρας. Γεμάτα και τα ντουλάπια οι ντουλάπες, η βιβλιοθήκη, ακόμα και η τουαλέτα και κάτω από τα κρεβάτια έβρισκες πραγματική κάβα γεμάτη μπύρες.
«Γιατί δεν τις πίνεις, ρε»,τον ρώτησα. Και η απάντησή του με έστειλε για μπύρες.
«Δεν τα πίνω για να μη με πιάσει η Αστυνομία με άδεια μπουκάλια στο σπίτι».

«Γαμώ το Πελέκι μου», είπε ο Βουλγαράκης που είχε πάει να καταθέσει τη γυναίκα του στην ελβετική τράπεζα HSBC, αλλά του την έδωσαν πίσω με αντάλλαγμα για λύτρα κάτι εκατομμύρια € σε καταθέσεις.

Στην Ελλάδα οι Ντιούκς ξεχνάνε ότι κατέθεσαν ένα εκατομμύριο στην Ελβετία. Άλλοι μόλις συλλαμβάνονται θυμούνται ότι έχουν ιατρικό πρόβλημα και ζητούν να κλειστούν σε νοσοκομείο. Αν αυτό τονώνει τη δημόσια υγεία, τότε οι φοροκλέφτες και οι καταχραστές δημοσίου χρήματος να κλείνονται σε δημόσια νοσοκομεία με το κόστος νοσηλείας δικό τους. Αν δεν χωράνε, μπορώ να πάρω σπίτι μου 5-6 τέτοιους «αρρώστους», πάλι φυσικά με έξοδα δικά τους, αρκεί να κάνουν ζωή πλουσιοπάροχη να τσιμπήσω κάτι κι εγώ.

Σήμερα για το στικάκι επικοινωνιακός ένοχος είναι ο Καπελέρης, χθες ήταν ο Διώτης και αύριο θα είναι εξ αδιαιρέτου η Λαγκάρντ μαζί με τον Βαξεβάνη που φέρεται ως γκόμενός της, γι’ αυτό η κυρία του έδωσε τη λίστα, αλλά με τρία ονόματα έξω, που τα φύλαγε για ρεζέρβα σε περίπτωση που ο Βαξεβάνης την παράταγε κάτι που αυτός έκανε κι εκείνη ετοιμάζεται να δώσει κι άλλα κομμένα ονόματα, αλλά δεν ξέρουμε πού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: