23/12/12

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (ola)



Τετάρτη ημέρα της εβδομάδος κατά τας γραφάς, τρίτη και φαρμακερή εργάσιμη. η Γη δεν σταμάτησε να γυρίζει, συναντήσαμε τον Ήλιο για πρώτη φορά στις 7:36, το ξεπροβόιδισμά του βιαστικά στις 5:07, όλα όπως χθες, σα να ήταν χθες.

Μας μπήκε απ-αισίως η τριακοσιοστή πεντηκοστή όγδοη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, υπολείπονται 7 κι απόψε μόνο, παρά κάτι ώρες μέχρι το 2013, κάποιες αμύθητες ημέρες έμειναν μονο μέχρι τη μέρα που θα ξαναπαντρευτεί η Μακρυπούλια.

Διάγουμε την 23η ημέρα μηνός Δεκεμβρίου, Κυριακή αργία για μας, διπλή αργία στη Σουηδία, είναι τα γενέθλια της Βασίλισσας Σύλβια, επίσημη γιορτή της σημαίας, ενώ ολόκληρη η Ιαπωνία εορτάζει τα γενέθλια του τωρινού της αυτοκράτορα Ακιχίτο. Η Ορθοδοξία τιμά την ημέρα των εν Κρήτη 10 μαρτύρων. Εορτάζει ο Νήφων

23η Δεκεμβρίου του 1834 θα πεθάνει ο Τόμας Μάλθους, ο Άγγλος οικονομολόγος και ιερωμένος, που θεωρείται ο «πατέρας» της δημογραφίας. Διατύπωσε το νόμο που φέρει το όνομά του, σύμφωνα με τον οποίο ο πληθυσμός τείνει να αυξάνει γρηγορότερα από την τροφή που χρειάζεται για τις ανάγκες του.

Ίδια μέρα του 1943 θα πεθάνει ο μέγας δάσκαλος και πολιτικός Δημήτρης Γληνός.

23η Δεκεμβρίου του 1972 θα μας αφήσει χρόνους ο Ρώσος Αντρέι Τουπόλεφ. Ναι, στην ιστορία πέρασε ως αεροναυπηγός, κατασκευαστής των φερώνυμων αεροπλάνων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην πολιτική αεροπορία.

Κλείνει τα ογδοντατρία του απόψε ο Χρόνης Αηδονίδης. Ο μέγας Θραξ δημοτικός τραγουδιστής μας, γεννήθηκε 23 Δεκεμβρίου του 1929.

23η Δεκεμβρίου του 1888 ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ, μετανιωμένος επειδή προσέβαλε τον φίλο και ομότεχνό του Πολ Γκογκέν, κόβει το αριστερό αυτί του. Από τότε δεν του στεκόσαντε καλά τα γυαλιά.

Σαν σήμερα το 1924 η κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου γωνία συνάπτει σύμβαση με την αμερικανική εταιρία «ΟΥΛΕΝ» για την ύδρευση της Αθήνας.

23η Δεκεμβρίου του 1979 σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Επέμβαση ή εξωτερική βοήθεια; Όλες οι επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων εξωτερικές βοήθειες σε δικτατορίες βαπτίζονται. Θυμίζουμε η εμπλοκή της ΣΕ στο Αφγανιστάν ήταν το καθοριστικό οικονομικό χτύπημα στο ετοιμόρροπο σύστημα ο πόλεμος σου έρχεται ακριβός αν δεν στον πληρώνουν άλλοι. Θείος Σαμ.

Σαν σήμερα το 1909 στην εφημερίδα «Εργάτης» του Βόλου αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες το «Κομουνιστικό Μανιφέστο» των Μαρξ και Έγκελς, σε μετάφραση του διαπρεπούς λογίου Κώστα Χατζόπουλου.

23η Δεκεμβρίου του 1990 η Σλοβενία ψηφίζει την απόσχισή της από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Τα κονομήσανε κι αυτοί.

23η Δεκεμβρίου του 1956 γεννήθηκε ο David Michael Murray, Άγγλος κιθαρίστας της Heavy Metal, μέλος των Iron Maiden

23η Δεκεμβρίου του 1947 οι επιστήμονες των εργαστηρίων «Bell», Μπαρντίν, Μπράτιν και Σόκλεϊ παρουσιάζουν το τρανζίστορ. Πολλά χρόνια μετά, τη γνωστή συσκευή που είχε τρανζίστορ ήταν το ραδιόφωνο, ταυτοπροσωπία. Να παίζει το τρανζίστορ τ’ αμερικάνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: