18/9/12

Η αληθινή απάτη του «ΤΗΛΕΚΥΒΟΥ»

Ένα άλλο παρόμοιο τηλεπαιχνίδι με τηλεφωνήματα μετά από χίλιες καταγγελίες απαγορεύθηκε γιατί ο παίκτης έπεφτε στο λάκκο με τη χρονοχρέωση και οι παραγωγοί τον καθυστερούσαν μέχρι το ανώτερο επιτρεπτό, δηλαδή να πληρώσει το κορόιδο όσο γίνεται περισσότερα. Μετά του έλεγαν να ξαναπάρει, έβγαιναν στον αέρα διάφοροι κι έδιναν λανθασμένη απάντηση σε πανεύκολη ερώτηση, αυτό μαζί με το ποσό της νίκης άναβαν τα αίματα στους αφελείς να ξανατηλεφωνήσουν και ν’ αρχίσουν να ξαναχρεώνονται, μέχρι που κάποιος «παίκτης» αγνώστων στοιχείων τελικά κέρδιζε.

Τώρα η χρέωση είναι με το κομμάτι. Κάθε τηλεφώνημα χρεώνεται σχεδόν δύο €. Όμως η τηλεπαρουσιάστρια ανακοινώνει ότι απ’ όσους τηλεφωνήσουν έχουν πιθανότητες να βγουν στον αέρα και να δώσουν απάντηση μόνο όσοι ακούσουν από την τηλεφωνήτρια ότι βρίσκονται στη γραμμή αριθμός τάδε ή καρατάδε.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι επιλέγουν παίκτες. Αν δεν βρίσκεσαι στην τυχερή γραμμή είσαι υποχρεωμένος να ξαναπάρεις τηλέφωνο και να ξαναχρεωθείς. Και δε λέει να πετύχει κάποιος μία από τις τυχερές γραμμές και το ποσό της συνολικής χρέωσης των παικτών που τσεπώνει η παραγωγή μεγαλώνει και όλο καθυστερεί η τυχερή γραμμή και ο παίκτης παίρνει και ξαναπαίρνει τηλέφωνο, χρεώνεται και ξαναχρεώνεται και οι εισπράξεις ανεβαίνουν, μέχρι που κάποιος «τυχερός», πολύ «τυχερός» που ναι, σίγουρα είναι «παίκτης» δίνει τη σωστή απάντηση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η τηλεπαρουσιάστρια ρωτά το «νικητή» πόσες φορές τηλεφώνησε μέχρι να βγει σε «τυχερή» γραμμή κι εντελώς «συμπτωματικά» ο «νικητής», απαντά σχεδόν πάντα, «Μία φορά», για να πειστούμε ότι δεν θα πληρώσουμε πολλά με τη συμμετοχή μας. Στ ην προηγούμενη σχετική ανάρτησή μας είδαμε ότι ο «παίκτης» δίνει τη σωστή απάντηση-λέξη ακόμα κι αν τα γράμματα είναι «κατά τύχη» λάθος ώστε να μη μπορεί να κερδίσει άλλος.

Αυτές οι απάτες είναι προφανείς. Καλά το κανάλι, ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα που εισπράττει από την ενοικίαση χρόνου, απορούμε όμως γιατί κανείς αρμόδιος δε μπορεί να τις διακρίνει.

Εντάξει, ο τζόγος γενικά είναι απάτη, σου ενοικιάζει ελπίδα, αλλά στο καζίνο απαγορεύονται πειραγμένες ρουλέτες και η μάνα στο μπλακ-τζακ δεν κλέβει. 

2 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Τι ψάχνεις τώρα παλιέ μου φίλε.... εδώ έχουν τόσους Υπουργους να χώσουν μέσα, με τους τηλεκύβους θ ασχολούνται.. δεν ξέρω ποιός είναιππιο πολύ για φτύσιμο, οι παραγωγοί αυτής της αηδίας, ή οι ανεγκέφαλοι πλεονέκτες-κορόιδα.... ή μήπως εγώ, που ξενυχτάω από την αυπνία και δεν έχω φύγει ακόμα, και κα΄θομαι εδώ να ιώνει η ψυχή μου όλο και πιο πολύ....

XRISTINA είπε...

ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ''ΠΑΙΧΤΩΝ'' ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΠΑΙΧΤΩΝ'' ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ. ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ Ο ΑΝΤ1 ΚΑΙ Ο ΑLPHA ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ....ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ '' ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ''