22/8/12

Έρχεται καύσωνας με μέτρα όχι με μέτρο

Θετικά μηνύματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής: Από τα χιλιάδες ελληνικά νησιά μόνο στην Ύδρα δεν κόβουν αποδείξεις οι καταστηματάρχες.

Αρνητικά μηνύματα: Αν κόβοντας όλοι αποδείξεις παταχθεί η φοροδιαφυγή τότε ο Πάγκαλος είναι χορεύτρια στον πάγο.(Ή στα παγάκια λόγω περικοπών)

Ιστορία καθημερινής φορολογικής τρέλας: Ο επιχειρηματίας που χρωστάει πέντε εκατομμύρια στην εφορία πηγαίνει στον έφορο και το χρέος του γίνεται μισό εκατομμύριο σε είκοσι δόσεις από τις οποίες πληρώνει μόνο τη μία και μετά κάθεται περιμένοντας πάλι τον ελεγκτή όταν με το καλό η οφειλή του ξαναφτάσει αισίως (γι’ αυτόν) τα πέντε εκατομμυριάκια. Σ' αυτή την περίπτωση ποιος κλέβει την εφορία; Και ο έφορος χαρίζει στον επιχειρηματία τα 4,5 εκατομμύρια χωρίς να βάλει φράγκο στην τσέπη του;

Καλά νέα από την επικοινωνιακή πολιτική για τα νέα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που παίρνουν το κωδικό όνομα «ράσπα» που σημαίνει, όχι βροντερά, ότι πρόκειται για σκληρά μέτρα. Απορρίφθηκε ως βροντερό το αρχικά προταθέν όνομα «λίμα» επειδή ήταν μεν πιο σκληρό, παρέπεμπε όμως σε λιμούς και λιμασμένους.

 Η Τρόικα για τα 11,5 δισ. ζητάει 15. Αυτό είναι η πραγματική δημιουργική λογιστική. Όλα μια ταινία σπαγγέτι γουέστερν. Όλα για μια χούφτα €υράρια.

Παράθυρο μείωσης των επιτοκίων για την Ελλάδα αφήνει ο ευρωπεϊκός νεοφιλελευθερισμός. Το παράθυρο θα είναι τηλεοπτικό για αύξηση διαφημιστικών εσόδων. Η μείωση των επιτοκίων συζητιέται αν θα είναι στο πλάτος ή στο μήκος.

Η αποτυχίες εφαρμογής των Μνημονίων διδάσκει ότι άλλος ο τιτάνιος και άλλος ο τιτάνικος αγώνας.

Η Ένωση Οικοπεδοποιών Ελλάδος απαιτεί να σταματήσουν οι εμπρησμοί δασών με τροποποίηση του νόμου Γ. Παπακωνσταντίνου: «Πρέπει να νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα και όταν λέμε όλα εννοούμε και όσα βρίσκονται μέσα σε δάση».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εμπρηστών Ελλάδος καταγγέλλει την ανυπαρξία κράτους. «Εμείς βάζουμε μια φωτιά για ένα μικρό κομμάτι που πρέπει να οικοπεδοποιηθεί…», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «… οι πυροσβεστικές αρχές όμως αφήνουν τη φωτιά ανεξέλεγκτη να κάψει τα πάντα με αποτέλεσμα οδυνηρό για τον τόπο από άποψη οικονομική, κοινωνική και τελευταία ανθρωπιστική.»

Ο υπουργός ΜΑΤ και πυροσβεστικής κ. Δένδιας δήλωσε ότι οι πυρκαγιές στη Χίο και στη Ζάκυνθο είναι ηθελημένοι εμπρησμοί. Προφανώς τις φωτιές στη Χίο τις έβαλαν Τούρκοι και στη Ζάκυνθο Ιταλοί ή και αντιστρόφως για ξεκάρφωμα. Εμπρησμός που φαίνεται οικοπεδοφάγο δε θέλει. Θέλει ρουφιάνο. Γι’ αυτό μπήκε μπροστά στην εξιχνίαση η ΕΥΠ. Για να μην αποκαλυφθεί η εξιχνίαση. Πράγματι, κατασκοπικό μυστήριο καλύπτει τις προθέσεις των εμπρηστών. Θεωρείται τυχαίο ότι οι φωτιές στα δάση μπαίνουν μόνο όταν φυσάει δυνατά. Θεωρείται επίσης τυχαίο μυστήριο ότι μετά τις φωτιές πουλιούνται οικόπεδα στα καμένα και μετά νομιμοποιούνται αυθαίρετα κτίσματα, αλλά αν και γνωρίζουμε ποιος οικοπεδοποίησε δε μπορούμε να τον πιάσουμε.

Ας περάσουμε τώρα στα θέματα γλώσσας ευρωζώνης ξεκινώντας από το υψηλότερο αξίωμα που κατέχει κάποιος ονόματι Γιουνκέρ και όχι Γιούνκερ, αφού τα κύρια ονόματά του είναι Γαλλικά, Ζαν Κλοντ, δε μπορεί το επώνυμο να μην είναι οξύτονο, το λέει κι ο Μουφλουζέλης, πως η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά. Και βραχέα να είναι πάλι δεν περισπάται η προπαραλήγουσα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, όπως πάει έφυγε το τραίνο, έφυγες κι εσύ σε γαλανό νησί. Προφανώς εσύ δεν ήσουνα στο τραίνο, αφού τα τραίνα στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν σε νησιά, με εξαίρεση της Πελοπόννησο, η οποία όμως δεν φημίζεται για γαλανό νησί. Προφανώς βλέποντας το τραίνο να φεύγει ο καψούρης σκέφτηκε πλοίο.

Ο επικεφαλής των χωρών της ευρωζώνης κ. Γιουνκέρ (όχι Γιούνκερ) δεν δέχτηκε συνάντηση με τον Έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή είναι ο Τσίπρας. Όταν ήταν ο GAP ή ο Σαμαράς δεχόταν τέτοιες επισκέψεις. Τώρα όχι. Ο λόγος προφανής. Οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του γερού σωματείου που έχουν ζητούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού λόγω φόρτου εργασίας και φυσικά αυξήσεις στις αποδοχές τους. «Δε θα έρθει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑίος…», λέει για τον κ. Τσίπρα ο κ. Γιουνκέρ, «… να μου κάνει ελληνικό δημόσιο την κεντρική τράπεζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: