21/8/12

Η Βουλή μας κύκλους κάνει

Η Τροϊκομματική κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι με τον χρόνο: Ο Σαμαράς δεν πιστεύει στο μέλλον του, ο Βενιζέλος στο παρελθόν του και ο Κουβέλης δεν πιστεύει στο παρόν που ζει χωρίς να τον υποχρεώσει κανείς.

Στα περισσότερα νησιά μας η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1922 χιλιοστά του ευρώ. (Ένα ευρώ, 92 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Μαζί με την τρίτη καταστροφή της Χίου έχουμε και δεύτερη καταστροφή της Σμύρνης.

Από την κυβέρνηση έχουμε ανακοίνωση που δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της: «Κάψαμε όλη τη Χίο, αλλά οι υπηρεσίες μας κατάφεραν να μην περάσει η πυρκαγιά στις Οινούσσες και στα Ψαρά που ανήκουν στον ίδιο νομό.»

Σήμερα Τρίτη άκουσα τον παρουσιαστή του πρωινού της ΝΕΤ να λέει πως βαρέθηκε ν’ ακούει ότι για όλα φταίει το κράτος. Δύο λύσεις του προτείνω για να σταματήσει να το ακούει: ή απαγορευθεί να το λέμε ή να σταματήσει να φταίει το κράτος. Αν για όλα φταίμε εμείς, τότε αυτός που κυβερνάει πρέπει να συνεχίζει να μας τιμωρεί.

Νέο κίνημα, κυβερνητικό αυτή τη φορά, «Χρωστούμενα χωρίς μεσάζοντες».

Το μέτρο της εφεδρείας υπαλλήλων του Δημοσίου δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά στο φούρνο με πατάτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προεξοφλήσει την χρεοκοπία της Ελλάδας και δεν προτίθεται να πληρώσει τίποτα γι’ αυτήν. Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που χρεοκόπησε και εξακολουθεί να πληρώνει. Οι Έλληνες πληρώνουν γενναία και οι γενναίοι πληρώνουν σαν Έλληνες.

Συνελήφθη από τα κανάλια. Άλλα, πιο τυχερά ή πιο θαρραλέα ή με μεγαλύτερο θράσος, τον συνέλαβαν με καλυμμένο πρόσωπο ή και όνομα άλλα, λιγότερα έγκυρα χωρίς όλα αυτά που απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται.

Ο ληστής τραπεζών μονοπώλησε τα ρεπορτάζ μετά το 15Αύγουστο, γιατί αλλιώς τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έπρεπε ν’ ασχολούνται με όσα χρωστάμε. Φυσικά όσο πιο πολύ τα δείχνει η τηλεόραση, τόσο μεγαλώνουν τα χρωστούμενα.

Ο τύπος σπούδαζε θεολογία, άρα χρειαζόταν ένα ιδεολογικό άλλοθι για τις αμαρτίες του. Επέλεξε κι αυτός τη σωτηρία του κόσμου. Δεν ξέρω αν είναι τρομοκράτης, εμένα για την ώρα μου φέρνει γέλια.

Αυτό που με τρομοκρατεί είναι που σήμερα ακόμα και για ληστής τραπεζών το πτυχίο δεν αρκεί.

Στον βαρυποινίτη που παραβίασε και τη δεύτερη ολιγοήμερη άδεια που κατάφερε να πάρει όλο το χαρτί του σωφρονισμού. Από το συμβούλιο των φυλακών που τον φιλοξενούν λάβαμε δελτίο τύπου: «Θετική εξέλιξη η σύλληψη του τροφίμου μας και δείχνει ότι την επόμενη φορά που θα του δώσουμε άδεια το πιθανότερο είναι να επιστρέψει μετά την ώρα του και με συνοδεία αστυνομικών, σίγουρα όμως δεν θα κάνει φόνο.»

Για να κλείσεις ραντεβού σου με τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ πληρώνεις 1 €. Για να το ανοίξεις το ραντεβού πρέπει να το καλοσκεφτείς μήπως είναι οικονομικότερο να τον στήσεις το γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: