1/7/12

Καλό μήνα για κάποιους

1η Ιουλίου, 183η ημέρα του έτους, 182 κι απόψε μείνανε για το 2013 τη χρονιά άλλης κυβέρνησης. Στα δίσεκτα έτη όπως το φετινό δεν υπάρχει μεσαία ημέρα,, γιατί έχουν ζυγό αριθμό 366, τα μεσάνυχτα μόνο θα βρισκόμαστε στο μέσον του έτους, όχι ότι έχει καμία σημασία.


Μη σας νοιάζει υπάρχουν και πλασματικά χρόνια ασφάλισης. Το πλάσμα πωλείται ασφαλώς από επιτήδειους.

Κανένα πρόβλημα, δεν αντέχει την κρίση, φεύγει πριν το λύσουμε γιατί η λύση πάντα είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Τα προβλήματα φεύγουν, τα δυσάρεστα έρχονται. Κι από δυσάρεστα να φαν κι οι τόκες. Τραπεζήστε.

-Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων του μισθού;
-Μη σε νοιάζει, όλα ακριβαίνουν από σήμερα, αλλά ακόμα έχουμε 1η του μήνα. Μέχρι τις 10 που θα σου τελειώσει ο μισθός έχεις χρόνο για καλοπέραση.
-Όταν λες μισθός τι ακριβώς εννοείς;

Ζήσε το μισθό σου, τραπεζήσε το μισθό σου, ζήσε το μίσθο σου στην Ελλάδα, τραπεζήσε το μύθο σου.

Κόψανε τον 14ο μισθό και την 14η σύνταξη; Δεκατέσσερις να είναι οι μήνες τους.

Στο σχολικό βιβλίο ιστορίας κλέφτες και αρματωλοί είναι το ίδιο πράγμα, όλοι πατριωτάρες. Στην αληθινή ιστορία επί τουρκοκρατίας κλέφτες ήταν όσοι δεν πλήρωναν φόρο και αρματωλοί αυτοί που τους κυνηγούσαν τους κλέφτες. Τώρα, κλέφτες και αμαρτωλοί. Κλέφτες έχουμε στην οικονομία και αμαρτωλούς στο θωρηκτό Αβέρωφ και στο πολεμικό μουσείο.

Μέρα σαν τη σημερινή του 1963 ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγοράζει τη νησίδα Σκορπιός. Το ΠΑΜΕ αρνείται πεισματικά να επιτρέψει τον απόπλου γι’ αυτό το ιδιωτικό νησί.

Σαν σήμερα, 1η Ιουλίου του 1944 διεξάγεται η Σύνοδος του Μπρέτον Γουντς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για τη χάραξη της μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής τάξης. Συστήνονται δύο νέοι οργανισμοί: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα. Το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών. Άρα…. Σήμερα το ΔΝΤ έχει γενέθλια, κλείνει τα 66 του.

-Το ΔΝΤ να τα εκατοστίσει στο σπίτι του και όχι στο σβέρκο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: