8/3/10

ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ήδη από την Παρασκευή που μας πέρασε, ο Γιώργος στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο ανακοινώθηκε η δημιουργία κοινού μετώπου εναντίον των κερδοσκόπων, ενώ στην προσπάθεια του αυτή ο κ. Παπανδρέου ευελπιστεί να έχει στο πλευρό του, τους κυρίους Σαρκοζί και Ομπάμα.

Λεφτά δεν δίνουνε, η συμμαχία γίνεται μάλλον για να καταφέρει ο Γιώργος να περάσει στην Ελλάδα τα μέτρα του Μητσοτάκη μεριά.

Τα Μητσοτακικά μέτρα τα πήρε ο Παπανδρέου, λεφτά δεν πρόκειται να δει ο ελληνικός λαός, αλλά λεφτά δεν βλέπει ούτε η Ελλάδα. Τσάμπα τα πήραμε; Η Γερμανία θα παράσχει ηθική στήριξη στην Ελλάδα, δηλώνει η Μέρκελ

Κουβέντα όμως για οικονομική βοήθεια.

Ο Γιώργος αύριο θα πάει και στον Ομπάμα και θα σας ενημερώσουμε, όπως όταν πήγε Ρωσία. Μα πού το πάει;

Να ξέρετε από τώρα: θα πάμε σε όλους όσοι θέλουν να μας δανείσουν για ν’ αγοράσουμε οπλικά τους συστήματα.

Τα είπαν καλά ο σ. Γιώργος Παπανδρέου με τη σ. Άνκελα Μέρκελ. Ποια είπαν δεν ξέρουμε, αλλά, δύο πρώην Ανατολικοί έχουν δικό τους κώδικα. Η Μέρκελ από την Ανατολική Γερμανία, ο Γιώργος από το Ανατολικό €υρώ, κατάφερε να πάρει οικονομική βοήθεια σε Ανατολικά Μάρκα.

Για τα Βομβίδια του διαδικτύου, δεν είναι κακή ιδέα να δώσουμε στη Γερμανία μερικά ελληνικά νησιά. Μπορούμε να τους πουλήσουμε πολύ ακριβά τα δικαιώματα της… χαμένης Ατλαντίδας. Όχι, το νησί των ονείρων της Ερέτριας, το Καρπενήσι και τη Μιμή Ντενίση δεν τα δίνουμε. Φτηνότερα θα τους δώσουμε τα νησιά των Λαιστρυγόνων, του Αιόλου και, φυσικά, της Κίρκης. Για το νησί σου μάγισσα στα χρέη μου ναυάγησα. Αλλά ελπίζω.

Αυτό είναι το κακό. Δυστυχώς η ελπίδα θα μας θάψει όλους. Πεθαίνει τελευταία

232 υπεράριθμοι μετακλητοί υπάλληλοι μονιμοποιήθηκαν προχτές -μεσούσης της κρίσης- στο χρυσόφορο κτήριο της Βουλής, με ρουσφετολογική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Ο Γιώργος δεν είναι των διλημμάτων. Πραγματοποίησε και τα δύο. Και αλλάξαμε κυβέρνηση και βουλιάξαμε στα ίδια και τα ίδια.

Η Έλενα Ακρίτα στα Σαββατιάτικα ΝΕΑ έγραφε: ΒΓΗΚΕ, ΠΟΥ ΛΕΣ, ο άλλος ο παπάρας ο οικονομολόγος στην τηλεόραση και μας έδωσε ντιρεκτίβα: «Να ψωνίζετε για να κινηθεί η αγορά!». Ναι, αγόρι μου, αλλά την τελευταία φορά που τσεκάρισα η αγορά δεν κινιόταν με μαρουλόφυλλα. Δεν έδινες μια δωδεκάδα αυγά για να αγοράσεις σώβρακο! Μπορεί να κάνω λάθος. Μπορεί να μπήκα σε λάθος μαγαζί! Στο ταμείο ζητούσαν χρήματα.

Οι Βρυξέλλες συνεχίζουν τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική με την οποία έφεραν την κρίση. Δεν τους πείραξε η κρίση, είναι μέσα στο παιχνίδι του υπερκέρδους επιχειρηματιών όπως οι τραπεζίτες.

«Υπάρχει καλύτερη Ευρώπη και τη θέλουμε».

Καλά να πάθει ο Γιώργος. Αντί να πάει κόντρα στις Βρυξέλλες των νεοφιλελεύθερων προσπαθεί να κάνει διαχείριση λαθών της προηγούμενης κυβέρνησης που κι εκείνη τα ίδια έκανε. Αυτό οδηγεί σε νέα λάθη κι άντε πάλι μέτρα απ’ την αρχή.

Ο λαός μετράει από το τέλος της τσέπης του. Γιώργο μου, μην πας να χαϊδέψεις το σκυλί που έτσι κι αλλιώς θα σε δαγκώσει. Πήρες τα μέτρα, αλλά από Ευρώπη ούτε Ευρώ ούτε είδηση. Και το χειρότερο για σένα είναι στην Ελλάδα. Τα μέτρα σου τα υποστηρίζουν μόνο ο Μητσοτάκης και ο Καρατζαφέρης για έξι μήνες, είπε. Εγώ καλά σου τα ’λεγα. Η ποινή για τη διγαμία είναι να έχεις δύο πεθερές.

Ο Μητσοτάκης και οι δυο Γιώργηδες Παπανδρέου και Καρατζαφέρης, μετράνε πριν από σας για σας.

Εντάξει, ότι θα μπουν στην τσέπη μας λιγότερα λεφτά είναι κακό, αλλά για μας. Το ότι όμως από την τσέπη μας θα βγουν λιγότερα λεφτά, είναι κακό για την αγορά, γιατί δε θα ψωνίζουμε, κακό για το κράτος που δε θα εισπράττει ΦΠΑ όχι ότι εισέπραττε ποτέ, το ότι από δω και μπρος θα βγουν λιγότερα λεφτά από την κωλότσεπή μας είναι κακό για την οικονομία μας, για την Ελλάδα, κακό για την Ευρώπη.

Παρακαλάω, ψύχραιμα. Αυτή η κυβέρνηση μας αγαπά ανεπανόρθωτα.

Όχι αγάπη με μέτρο, ούτε αγάπη με το μέτρο και με το συμπάθιο, αλλά αγάπη με μέτρα.

Παν μέτρον άχρηστον. Από δω παν κι άλλα.

Ο νόμος που ψηφίστηκε την Παρασκευή για τα μέτρα τσεκούρωμα τσέπης δεν θα ισχύσει μέχρι να τυπωθεί. Τι γίνεται όμως με την κατάληψη του εθνικού τυπογραφείου; Πού θα τυπωθεί ο νόμος για τα μέτρα των Βρυξελλών; Στην Τυποεκδοτική κι αυτός.

Ο Παπουτσής έβρισε για καλά τον υφυπουργό Οικονομικών Σαχινίδη για τα μέτρα, αλλά ωραία και καλά ψήφισε το νομοσχέδιο. Άλλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε στο περιστύλιο του ιδρύματος με την κακή έννοια: «Δεν μας έχουν πείσει, αλλά αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε τα μέτρα. Ως εδώ, όμως! Δεν θα διαλύσουν αυτοί το ΠΑΣΟΚ».

Νέα μέτρα πάλι στου κασίδη το κεφάλι.

Αμέσως άρχισαν άλλοι κυβερνο-βουλευτές διαδικτύου να χαράσσουν με έκδηλες απειλητικές διαθέσεις τη νέα κόκκινη γραμμή: «Ας τολμήσουν να φέρουν νόμο για επέκταση των μέτρων στον ιδιωτικό τομέα και θα δουν την αρνητική ψήφο όλων μας».

Εντάξει, όλα θα τα ψηφίζουνε, αλλά μη γελάτε, είπα! Μας ακούνε στην Ευρώπη και γινόμαστε ρεζίλι στη γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: