14/8/12

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Αναρτήθηκε 1/12/2007
Στα σούπερ-μάρκετ τα είδη πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν του σκοτωμού για να πρασινίσει κάποτε η Αθήνα. Όλοι έχουμε κήπους, άντε μπαλκόνια. Γιατί να μη φυτέψουμε λίγο μαϊντανό, μια ντοματιά, μια πατατιά, μια αγγουριά;

Η ακακία στα πεζοδρόμια είναι βλακεία! Όχι μόνο επειδή το Μανωλιό τον πιάσανε πάνω σε μια ακακία και όπως αποδείχτηκε βαρούσε μαλ…λιά του. Οι Δήμοι της χώρας υποχρεούνται για τη σωστή και υγιεινή διατροφή των νέων να φυτεύουν πια πορτοκαλιές, λεμονιές, ακτινιδιές στα νοτιότερα, μηλιές στα βορειότερα κ.λ.π. όταν πεινάμε δεν θα τρέχουμε στα τοστάδικα και τα φαστφουντάδικα, αλλά θα σηκώνουμε το χεράκι μας και θα κόβουμε έναν φυσικό καρπό Το άθλιο γκαζόν ν’ αντικατασταθεί άμεσα με σιτάρι, κριθάρι, αρακά και φασολιές. Οι νησίδες να γεμίσουν καλαμποκιές για να μη μας στραβώνει και ο ασυνείδητος οδηγός που μας έρχεται από το αντίθετο ρεύμα.

Οι αρχοντοχωριατιά να έχουμε στο σπίτι μας σκυλάκια, γατάκια, χελωνάκια και σαυρούλες, πρέπει να σταματήσει. Αφού ούτε τα τρώμε, ούτε μας προσφέρουν τίποτα. Τι θα πάθουμε αν για συντροφιά το κατοικίδιό μας είναι κατσίκι που θα μας δίνει και το γάλα και κρέας ή προβατάκι που θα μας προσφέρει και μαλλάκι για πλέξιμο πουλόβερ, φανέλας και φλοκάτης;

Ο ελληνικός πολιτισμός εδώ και χρόνια μας προσέφερε την ιστορία του κατοικίδιου γουρουνιού που το είδε ο επισκέπτης να κυκλοφορεί από δωμάτιο σε δωμάτιο με τρία πόδια και ο νοικοκύρης του εξήγησε ότι το αγαπάνε τόσο πολύ που το τρώνε λίγο-λίγο. Γιατί να βγάζουμε βόλτα στην πόλη τον ρυπογόνο σκύλο μας κι όχι το κατσίκι, το προβατάκι μας, που συν τοις άλλοις θ’ αποθέτουν και κοπριά η οποία θα ενισχύει το χώμα στις νησίδες και τα πάρκα για να βόσκουν κι όλας και να μειώνουν το κόστος ανατροφής τους.

Σημείωση: όσοι πατριώτες μας διαθέτουν μεγάλη αυλή να έχουν και μια αγελαδίτσα, κοτούλες και γιατί όχι κι ένα παμφάγο γουρουνάκι για να μειώσουμε και τα οργανικά σκουπίδια.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΡΑ / Όταν ο Στράτος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: