20/10/07

ΒΑΘΙΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (2)

Ακούστε πώς το γράφει ο σοφός. «Και τότε η ξανθιά από το Μενίδι»… -τις αρχαίες Αχαρνές, όχι τις αχαμνές, τις Αχαρνές. Υπονοεί την Αρχαία Ελλάδα ο σοφός ποιητής-

Τι λέγαμε; « Η ξανθιά από το Μενίδι δεν άντεχε άλλους οργασμούς πάνω στο χαλί το Τούρκικο. Ζήτησε από τον Τζόνι να πάνε στα κεραμίδια για να τους ακούει όλη η γειτονιά. Ο Τζόνι δεν της ένα αυτή τη χάρη, γιατί τον πόναγε ο κώλος του.»
Οι «Πύλες της κοίλης κλειτορίδας», αγαπητοί φίλοι, για την καλή Ελλάδα. Οι τρισκατάρατοι Οθωμανοί το 1453 περάσανε μια κερκόπορτα που ίσα-ίσα χωράγανε, μια τρύπα με δυο τάβλες αντί για πόρτα. Και γίνανε φίρμες. Εμείς όμως περνάμε τις απέραντες «Πύλες της κοίλης κλειτορίδας» και μπαίνουμε στα εσωτερικά κάθε γυναίκας. Γι’ αυτό είμαστε μοναδικοί στον κόσμο και δεν φοβόμαστε μη μας απατήσουν οι γυναίκες μας. Δεν σκέφτονται καν να το κάνουν, γιατί εμείς το ξέρουμε, αφού περνώντας τις πύλες τους τα είδαμε όλα όσα είχανε κρυμμένα εκεί. Εμείς οι Έλληνες δε θα νικηθούμε ποτέ ούτε απ’ τις γυναίκες μας. Και να χάνουμε από κάποιους εχθρούς, έχουμε νικήσει αλλού.
Ο Μωάμεθ ο Δεύτερος ήθελε να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη γιατί ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος είχε ξετινάξει το χαρέμι του Σουλτάνου. Πήγαινε κρυφά στην Αδριανούπολη ντυμένος Αλβανός χτίστης και τους έδινε να καταλάβουν τα κορίτσια. Ο Παλαιολόγος είναι που εκπόρθησε πρώτος την πόλη του Μωάμεθ και τις πύλες του χαρεμιού του. Γιατί ήτανε Έλληνας.
Ολόκληρες πύλες, αγαπητοί φίλοι, μόνο 8 ευρώ. Τι παίρνεις με 8 Ευρώ; Τρεις μπουγάτσες; Συγκρίνονται με αυτό το αδίστακτο περιηγητικό βιβλίο για τη λαμπερή προέλευση των Ελλήνων που άνοιξαν τα μάτια σ’ όλο τον κόσμο με τον πολιτισμό τους και πέταγαν τα μάτια έξω σε όσες βάρβαρες ερχόντουσαν διακοπές εδώ στον άγιο τούτο τόπο.
Σηκωθείτε από τις καρέκλες, από τα πεζούλια , τις λεκάνες τουαλέτας και τα σολάριουμ. Ελάτε να πάρετε τα τελευταία. Ελάτε, τώρα, γιατί αύριο θα είμαι Ακαδημίας και Σίνα Δε θα με βρείτε εδώ και θα με ψάχνετε. Κάθε μέρα το βιβλιοπωλείο μας βρίσκεται παντού, για να φτάσουν αυτά τα βιβλία σε όλο το έθνος. Σαββατοκύριακο θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη, πείτε το στους γνωστούς συγγενείς και φίλους σας εκεί. Και στις παλιές σας γκόμενες. Θα στεκόμαστε Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου γωνία, έξω απ’ το ζαχαροπλαστείο Βεργίνα για κατούρημα.
Οι εχθροί όμως καραδοκούν. Βάζουν τους μπάτσους να μας εμποδίζουν να διαδώσουμε τον πολιτισμό των αρχαίων. Οι νέοι Έλληνες όμως δε θα πάψουν να διψούν γι’ αυτή την ιστορία. Αυτός είναι ο λόγος που το βιβλιοπωλείο μας μεταφέρεται από γειτονιά σε γειτονιά για να μη λείψουμε από κανέναν. Γεια σας και όσο γίνεται πιο βαθιά και πιο ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: