28/8/12

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Αναρτήθηκε 3/6/2007
Είμαστε διεθνώς νούμερο ένα στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός όμως για μας δεν είναι το νούμερο ένα. Ως έθνος και ως επιστήμονες ασχολούμαστε με πολλά ακραία σπορ χωρίς να μας ενδιαφέρει αν γινόμαστε νούμερα.

Μόνο τα νούμερα απασχολούν τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών.

Η τηλεόραση από δω το φέρνει, από κει το φέρνει, όλο σε κάποια νούμερα καταλήγει. Τα ίδια και τα ίδια. Είτε πρόκειται για νούμερα της AGB, είτε για νούμερα που βγάζει στον αέρα να φαίνονται και να λένε νουμεράδες.

Η πολιτική αποτελείται από ένα σύνολο νούμερων. Για να μην πηγαίνει ο νους σας στο πονηρό, εξηγούμαστε ότι νούμερα στην πολιτική εννοούμε και τους πολιτικούς-νούμερα, αλλά και τα πολιτικά νούμερα: δημοσκοπήσεις και αποτελέσματα στατιστικών μελετών.

Η δημοσιογραφία είναι γεμάτη νούμερα. Αναφέρονται σε αποδοχές, πωλήσεις και μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα. Όχι πως δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι-νούμερα.

Ο χώρος του αθλητισμού είναι πηγμένος στα νούμερα: βαθμολογίες σε πρωταθλήματα, επιδόσεις αθλητών, νούμερα-παράγοντες, νούμερα-αθλητικογράφοι και λοιποί συγγενείς.

Μπορείτε να συνεχίσετε μόνοι σας να ψάχνετε τα νούμερα και σε άλλους τομείς του ελληνικού πολιτισμού, όπως τέχνη, επιστήμη, παιδεία. Τα νούμερα που θα εντοπίσουμε ίσως εκτεθούν κάποτε σε χώρο των γραμμάτων, αν καταφέρουμε να τα βρούμε κι αυτά.

Ως γνωστόν στον προπάππου μου, στην Ελλάδα να νούμερα ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν.

ΝΟΥΜΕΡΟΠΛΗΚΤΟΙ
Κάποτε ευημερούσαν τα νούμερα στα σκυλάδικα. (πελάτες και καλλιτέχναι)
Μετά, όλη η Ελλάς χειροκροτούσε νούμερα μετοχών στο χρηματιστήριο και νούμερα που νόμιζαν ότι είναι επενδυτές.
Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων νούμερων στα υπουργεία μας. Νούμερα τεράστιων ποσών που μπαινοβγαίνουν. (συνήθως βγαίνουν και δεν ξαναμπαίνουν) Νούμερα που εμφανίζονται ως κουμπάροι. (με την πολιτική έννοια της λέξης)
Νούμερα που το παίζουν ειδικοί και στην κίνηση κεφαλαίου μέσω υπουργείων.
Ο Έλλην είναι τόσο νουμερόπληκτος ώστε γεννήθηκε και κυκλοφορεί η σκέψη να μπει στο στοίχημα το ποσόν που παίζεται κάθε βδομάδα με ομόλογα. (Με 5-6 δις € μπόσικα. Τα εκάστοτε ποσοστά στις δημοσκοπήσεις παίζονται από τώρα στα κανάλια)

ΝΟΥΜΕΡΑΔΙΚΑ
Όπου να ’ναι ανοίγουν νέα μαγαζιά: Τα Νουμεράδικα. Θα πουλάνε νούμερα για κάθε χρήση. Ανθρώπους νούμερα και νούμερα για ανθρώπους. Εκτός από εμπορικά καταστήματα, θα είναι και διασκεδαστήρια. Θα κάνουν σόου ως περφόρμερ πολλά νούμερα: Άλλα νούμερα από τηλεοπτικές εκπομπές της Καρβέλαινας θα τραγουδούν. Άλλα νούμερα πάλι θα τραγουδούν, αλλά θα είναι από σκυλάδικα αναγνωρισμένα από το κράτος. Θα κάνουν τα περάσματά τους και νούμερα από talent show. (εννοούμε κριτές όχι διαγωνιζόμενους). Έκτακτες συμμετοχές από νούμερα σε τοκ-σόου και μόνιμοι καλεσμένοι μεσημαριανάδικων. Και πολλά άλλα, πολλές εκπλήξεις, που δεν κάνει να σας πούμε από τώρα.
Θα σερβίρονται και νούμερα για στοίχημα, θα προβάλλονται βίντεο-κλιπ με νούμερα που νανουρίζουν κουκουβάγιες και πουλάνε ψυγεία σε Εσκιμώους. Οι πελάτες για να δείξουν τι νούμερα είναι θ’ ανεβαίνουν στη μπάρα και θα βγάζουν έξω τις μαγκιές τους να τις μετρήσουνε (με νούμερα) να δουν ποιος την έχει μεγαλύτερη. Το κέφι θ’ ανάβει στο γερμανικό νούμερο. Ώρες 2:00-4:00 π.μ.


ΤΙΤΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ
α) «ΕΛΛΑΣ: ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟΚΟΜΕΙΟ» (παρωχημένος συμβολισμός)
β) «ΝΟΥΜΕΡΙΑΔΑ» (δεν είναι δα και έπος)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Μια πρωτιά πήραμε στη Γιουροβίζιον κι αυτή για νούμερα μιλάει: «Νάμπερ ουάν». (Το γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες γιατί είναι εθνική μας υπόθεση. Το ελληνικό στοιχείο στο τραγούδι αυτό δεν ήταν η κρητική λύρα, αλλά η λέξη νάμπερ=νούμερο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: