28/6/24

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: 0 – 0

Το πρώτο φύλλο
Ν΄ Αυγή κανείς ή να μη βγει; Ιδού η ιστορία.
Γιατί να μη γίνει δημοψήφισμα μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα κυκλοφορεί καθημερινά η Αυγή, που σχεδόν κανείς τους δεν αγοράζει; Μπορεί βέβαια να βγάζει καθημερινά σε φωτοτυπία 200 φύλλα, τόσοι υπολογίζονται οι καθημερινοί αναγνώστες της που την αγοράζουν. Τα υπόλοιπα φύλλα τα παίρνουν υπουργεία, τράπεζες ΜΜΕ, μεγάλες επιχειρήσεις. Αν θέλουν για ιστορικούς λόγους την εφημερίδα στα μανταλάκια, ας βγάζουν την πρώτη και την τελευταία σελίδα. Αναπάντεχες λύσεις παντού.

Ο Μητσοτάκης για να σιγουρέψει την εκλογική του ήττα έκανε ανασχηματισμό απολύοντας τον επικοινωνιολόγο Γκρίνμπεργκ. Πολύ σωστά έκανε. Ο λόγος που μέχρι σήμερα κέρδιζε δεν ήταν που τον είχε σύμβουλο τον Αμερικάνο, αλλά που οι αντίπαλοί του ήταν χειρότεροι από τον ίδιο. Άρα τι να τον κάνει; Γιατί να τον πληρώνει, είναι και καταχρεωμένη η ΝΔ.

Σε αυτές τις εκλογές αντίπαλοι του Μητσοτάκη δεν ήταν τα άλλα κόμματα, αλλά η ακρίβεια, τα Τέμπη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, τις οποίες δεν μπόρεσε να νικήσει. Α ναι, στον ανασχηματισμό άλλαξε θέσεις και σε κάτι υπουργούς, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, είχαν βαρεθεί οι άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα στο ίδιο σημείο.

Ο καύσωνας κάνει καλό, προκαλεί μπλακ άουτ στις μπίρες και στα παγάκια, άρα και στα ουίσκια και τις βότκες.

Σωστά ακριβαίνει το ρεύμα, για να κάνουμε οικονομία και να μην έχουμε μπλακ άουτ. Το ίδιο κάνουμε και με τα τρόφιμα. Μην τρώτε πολύ, δεν φτάνουν για όλους. Τι να κάναμε; να βάζαμε δελτίο; Όχι, καλύτερα ακρίβεια να χάσουμε και κάνα κιλό προσφέροντας στα ταμεία του κράτους.

Ζητάμε αύξηση μια βδομάδα στο μισθό μας. Να κρατάει μια βδομάδα παραπάνω. Δηλαδή ο μισθός θα κρατάει τρεις βδομάδες. Η τέταρτη βδομάδα του μήνα θα είναι η μεγάλη εβδομάδα, θα τη βγάζουμε νηστεύοντας. Ούτε κρέας, ούτε γάλα, ούτε λάδι.

Βεβαίως και να κατέχουν μαζί στις επόμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Να σχηματίσουν και κυβέρνηση, μια χαρά θα τα πάνε μαζί. Μόνος του ο καθένας τσακώνονται χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: