23/1/24

Μπιγκ Μάμφια

Τα νυχτερινά κέντρα και τα καζίνα ήταν για τους πλούσιους, να πηγαίνουν εκεί και να πουλάνε μούρη, αλλά δεν τα έθρεφαν αυτοί, αλλά οι φτωχοί. Δεκατρία και μισό χρόνια κρίσης στην Ελλάδα, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, αλλά τα νυχτερινά κέντρα έκλεισαν και σιγά-σιγά κλείνουν και τα καζίνα., επειδή οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι μεσαίοι φτώχυναν. Αυτά για να διαλυθεί ένας αφελής αστικός μύθος.

Από την κρίση γλίτωσαν οι μπράβοι νυχτερινών καταστημάτων, γιατί χωρίς δουλειά αναγκάστηκαν ν’ ασχοληθούν με την πολιτική. Δυνάμωσε η Χρυσή Αυγή, παρίστανε και το πολιτικό κόμμα, μπράβοι έγιναν βουλευτές και οι αποκάτω τους έγιναν μπράβοι επιχειρηματιών που ήθελαν κοινωνική ηρεμία στους εργασιακούς τους χώρους, μακριά από σωματεία και συνδικαλιστές που έτρωγαν ξύλο της χρονιάς τους. Οι ίδιοι μπράβοι αφού φώναζαν να μη μπαίνουν “λαθρο”μετανάστες στη χώρα μας, γιατί μας παίρνουν τις δουλειές, μετά τους φόρτωναν σε καρότσες και τους μετέφεραν στα αφεντικά. Και αυτοί τα κατάφεραν; Μόνο ένας συγγενής τους κλάδος επλήγη από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Ποιος; Η μαφία.

Πράγματι, οι μαφιόζοι δεν είχαν πια νυχτερινά καταστήματα να “προστατεύουν” με τη βοήθεια της Αστυνομίας, που ήταν μονόφθαλμη δίπλα στην παντελών τυφλή, κουφή και κουλή Δικαιοσύνη. Τελικά βρήκαν κι αυτοί τη λύση μελετώντας στην κυβερνητική πολιτική των εσόδων κυρίως από έμμεση φορολόγηση. Είδαμε περίπτερα να κλείνουν επειδή οι φόροι στα τσιγάρα ξεπέρασαν την τιμή του προϊόντος. Ακριβώς το ίδιο και με τα βενζινάδικα που καύσιμα πούλαγαν από συνήθεια με σχεδόν μηδενικό κέρδος. Έτι οι μαφιόζοι έγιναν κύριοι ασχολούμενοι πια με δύο μόνο προϊόντα: λαθραία καπνά και λαθραία καύσιμα. Αυτή είναι η κατάσταση που έχει και μια πλάκα:

Μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση να δώσει τελειωτικό χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα απλώς μειώνοντας τους έμμεσους φόρους σε αυτά τα δύο προϊόντα.

Ο τίτλος έχει να κάνει και με τα άμφια, επειδή για χάρη του χρυσού τους πληρώνουμε τον δεύτερο φόρο βλακείας. Τον πρώτο φόρο βλακείας τον καταβάλλουμε μέσω του ΟΠΑΠατζή που μας έκατσε λαχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: