6/10/23

Δε μπα να πιούμε κάνα λαδάκι με σόδα;

Όχι πως δεν κυκλοφορούν ήδη μπόμπες ελαιόλαδα
Μετά από ξαφνικό έλεγχο, πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κλειστό για δύο εβδομάδες θα μείνει μπαρ, όπου διαπιστώθηκε ότι σερβίρεται μπόμπα ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με ορυκτέλαιο.
Όταν η αντιπολίτευση προτείνει ένα φιλολαϊκό μέτρο η κυβέρνηση απαντά “Πού θα βρείτε τα λεφτά;” Το ότι δεν τα βρίσκει εκείνη είναι επιχείρημα υπέρ της; Και ποια κυβέρνηση δεν βρίσκει λεφτά για το λαό; Αυτή που βρίσκει και χαρίζει εκατομμύρια σε πλούσιους; Αυτή που φροντίζει νόμιμα να κουρεύονται δάνειά τους ή να απαλλάσσονται από φόρους; Δε μπορεί να βρει λεφτά η κυβέρνηση που δεν ζητάει φόρους που ούτως ή άλλους οφείλουν να καταβάλουν κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις; Αλήθεια, αναρωτήθηκε κάποιο δημοσιογραφικό λαγωνικό πόσα πρόστιμα καταχρηστικά δεν επιβλήθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις; Και ακόμα χειρότερα, ποια μεγάλη επιχείρηση μεγάλη πλήρωσε ποτέ έστω ένα πρόστιμο; Αν μια μέρα ξυπνήσει ο Λάτσης και πει, “Βαριέμαι να πληρώσω φέτος φόρους. Δεν πληρώνω ούτε ΕΥΔΑΠ, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε παραβάσεις του ΚΟΚ πληρώνω, τίποτα, γιατί βαριέμαι”. Τι ακριβώς θα του κάνει ο Μητσοτάκης; Πείτε μας να γράψουμε κάνα σενάριο μπας και κονομήσουμε από κει. 

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ / Παρασκευή ώρα 3:40 μμ κάτοικος πλημμυρισμένου χωριού του Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας, είπε ότι έχασαν τα πάντα και θέλουν να εγκαταλείψουν το χωριό, που πριν 20 χρόνια είχαν χρεωθεί να το ξαναφτιάξουν πάλι από πλημμύρες, αλλά απογοητεύθηκαν πια όλοι και όλες. Το κράτος (γενικά, όχι η κυβέρνηση), συμπλήρωσε, δεν πάτησε τώρα στο χωριό τους. Μίλησαν, είπε, με βουλευτή της ΝΔ που τους είπε “...ότι ο πρωθυπουργός είναι θετικός και θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρήματα να τους δώσει. Τα λαγωνικά μόνο που δεν ευχήθηκαν να τα βρει ο πρωθυπουργός. Γιατί όμως δεν τον ρώτησαν, αν δεν τα βρει τι θα τους δώσει και τι θα κάνουν οι κάτοικοι που έχασαν τα σπίτια τους; Γιατί μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να περιμένουν χρήματα; Γιατί ο “θετικός” πρωθυπουργός τους χαρίζει κάθε μέρα εκατοντάδες εκατομμύρια σε εφοπλιστές, ιδιοκτήτες διυλιστηρίων, εμπορικών αλυσίδων… Δεν μεταδίδω άλλο. Οι τύποι απορούν γιατί οι χαμένοι θα ξαναψηφίσουν τον Μητσοτάκη. Αφού δεν έφερες αντίρρηση, ρε, όταν σου είπε ο παραμυθιασμένος άνθρωπος ότι άλλη δουλειά δεν κάνει ο Κυριάκος τους από το να ζητιανεύει χρήματα να τους δώσει, ψάχνεις ποια κατάρα φταίει; 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “Δεν βάζουμε εμείς τις φωτιές. Μόνες τους μπαίνουν μαζί με τους μετανάστες. Μόνοι τους μπαίνουν. Δεν βάζουμε εμείς τις βροχές. Μόνες τους μπαίνουν. Έχουμε ελεύθερη αγορά δε μπορούμε να εμποδίσουμε τις πλημμύρες. Δεν βάζουμε εμείς νέους φόρους. Μόνοι τους μπαίνουν. Σώσαμε την Ελλάδα. Όλα κινούνται μόνα τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου