5/10/23

Τω καιρώ εκείνων

Επικενονιακός
Ο ΣΥΡΙΖΑ μια ζωή στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχανε πολλούς ψηφοφόρους με ακατάλληλους υποψήφιους. Τώρα και να έχει πολλούς καλούς υποψήφιους έχει χάσει τους ψηφοφόρους. Κανείς δεν ξέρει αν κατάλαβε ότι δεν έχει ρίζες στην τοπική αυτοδιοίκηση επειδή λείπει από τις γειτονιές και από παντού εδώ και χρόνια.

Το καθοδικό σπιράλ δεν αλλάζει φορά μόνο του. Η κατάσταση δεν αλλάζει μόνο με τη σκέψη, πόσο μάλλον όταν λείπει κι αυτή.

Μόνο βιαστικό συνέδριο δεν χρειάζεται, όπως δεν χρειαζόταν βιαστική επιλογή νέου προέδρου, για να προλάβει, ακουγόταν, την έκθεση Θεσσαλονίκης, που ούτως ή άλλως δεν την πρόλαβε, αλλά και να την προλάβαινε το πολύ να χεζόταν η φοράδα στ’ αλώνι.

Ανούσιες τακτικές όταν μάλιστα δεν υπάρχει στρατηγική να υπηρετήσουν.

Ο Βελόπουλος ανεβαίνει με μοναδικό όπλο τις αγορασμένες ώρες σε περιορισμένης εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, όλης όμως της Ελλάδας. Αν περιμένεις να διδαχθείς μόνο από σένα και όχι να δεις τι κάνουν και οι αντίπαλοί σου, ζήτω που καήκαμε, ζήτω που λασπώσαμε.

Όποιος πιστεύει ότι για να νικήσεις δεν χρειάζεται να είσαι επικοινωνιακός δεν ξέρει ότι αυτός που έκανε το μεγαλύτερο γκελ, ο πιο επικοινωνιακός αριστερός ηγέτης ήταν ο Λένιν. Μελέτες του που έστελνε σε στελέχη του, εδώ τα κάναμε βιβλία, είχαν τίτλους που έγιναν διεθνείς κλασικές ατάκες,, μέχρι και τίτλοι θεατρικών έργων, ταινιών. Ποιος δεν θυμάται το “Τι να κάνουμε” ή το “Ένα βήμα μπρος δυο βήματα πίσω”; Ποιος δεν θυμάται την περίφημη φωτογραφία της ομιλίας του υπό βροχήν πάνω από ομπρέλες; (Υπονοούμενο) Τα ίδια έκανε και ο Μάο Τσε Τουνγκ που “...άφηνε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν” και “...δεν τον ενδιέφερε μαύρη γάτα ή άσπρη γάτα κυνηγάει τα ποντίκια”.

Ο επικοινωνιακός Τραμπ δήλωσε ότι αν βγει ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει Συνολάκης και θα τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες. Οι ηλίθιοι εξεπλάγησαν, λες και δεν ξέρουν ότι και ο τωρινός πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να σταματήσει (και) αυτόν τον πόλεμο μ’ ένα απλό νεύμα. Δεν μεταδίδω άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου