15/10/23

Εβραιοπαϊκή Ένωση

Ειρήνη – Παλαιστίνη – Δικαιοσύνη

Ό,τι πουν εκ Βασινγκτώνος. Απαγόρευσαν στην καλή Ευρώπη διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης στην Παλαιστίνη, σαν να επρόκειτο για συγκεντρώσεις υπέρ της Χαμάς. Η προεδρία έκοψε λεκτικά και την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μέχρι που τους μάζεψαν οι πιο ψύχραιμοι.

Η Ιστορία έχει χιούμορ συντηρητικό, όχι ανατρεπτικό. Οι κυβερνήσεις του Ισραήλ παριστάνουν τους Γερμανούς ναζί με γερές δόσεις από τους Νοτιοαφρικάνους του απαρτχάιντ, του διαχωρισμού. Η Δυτική Όχθη και η Γάζα παίρνουν τη θέση των στρατοπέδων συγκέντρωσης Εβραίων, ανάπηρων, διαφορετικών, τσιγγάνων και κομμουνιστών. Το Παλαιστινιακό πρόβλημα αποδεικνύεται ολοκαύτωμα και ο Παλαιστίνιος παίζει το ρόλο του Δαβίδ.

Διαθέτουμε κυβέρνηση ταγμένη στην ανάπτυξη. Τώρα ανεβαίνει η ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων υπέρ του Ισραήλ.

Έστειλαν και στο Αφγανιστάν στρατό στο πλαίσιο "ειρηνευτικής αποστολής". Από το 2002 πέρασαν από αυτή τη χώρα 2.500 Έλληνες επαγγελματίες στρατιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί, που έτσι παίρνουν επί τη εμφανίσει αστέρι στις κρίσεις.

Κατά τα άλλα καταδικάζουμε τις εθνοκαθάρσεις. Αν γεμίσει η Ελλάδα Παλαιστινίους πρόσφυγες ποιος θα φταίει;

Το Ισραήλ θα μπορούσε να σταματήσει τους δαπανηρούς εποικισμούς και να προχωρήσει σε κάτι πιο απλό: να διώχνουν οι Εβραίοι τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους και να μένουν αυτοί. Κάτι τέτοιο όμως θα μείωνε την οικοδομική ανάπτυξη.

Δεν με πειράζει τόσο που δεν είμαστε περιούσιος λαός όπως οι Εβραίοι, όσο που σε λίγο δεν θα είμαστε ούτε περιουσιακός λαός.

Δεν έχει νόημα ν’ ασχολείται κανείς με προβλήματα που δεν λύνονται. Ούτε με αυτά που λύνονται έχει νόημα ν’ ασχολείται κανείς, γιατί θα λυθούν και δεν είναι πια προβλήματα.

Ευτυχώς που οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν εξωτερική πολιτική, δηλαδή ασχολούνται με προβλήματα άλλων χωρών, τα περισσότερα των οποίων τα αναβαθμίζουν ή και τα στήνουν, πάντα  με το αζημίωτο. 

Το ΝΑΤΟ υπάρχει για να σε υποχρεώνει ν’ αγοράζεις όπλα από τις ΗΠΑ. Έτσι σε προστατεύει από χώρες που δεν θα σε απειλούσαν αν δεν ήσουν στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου