17/3/23

Πάμε κάλπες κι όπου βγει

Μετά τις πρώτες εκλογές προβλέπεται ότι η ΝΔ δύσκολα θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία από τη δεύτερη θέση. Ο μόνος που το κατάφερε αυτό ήταν ο Κ. Καραμανλής, που το 1956 με τριφασικό εκλογικό σύστημα συγκέντρωσε 47,38% και 165 έδρες. Η Ένωση Κέντρου του Παπανδρέου με 48,15% απέσπασε 132 έδρες. Ποσοστό ψήφων και αριθμός βουλευτών ποσά αντιστρόφως ανάλογα.

ΕΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ \ Συνελήφθη σιδηροδρομικός συρμός να κυκλοφορεί ανέμελος στο Κωλοφάρσαλο. Κλήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή ο Άνθρωπος του Τρένου από την αστυνομική νουβέλα του Γιάννη Μαρή.

Ο φερόμενος ως υπουργός Μεταφορών δηλώσεων και κυβερνητικών γραμμών κ. Ξεραπετρίτης λογικά δεν κάνει τίποτα, αφού σύμφωνα με το επιτελικό κράτος, τώρα μιλάμε ή κάνουμε;

Σύμφωνα με τον κυβΑρνητικό εκπρόσωπο η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη εξουσία. Δεν εξαρτάται από την εκτελεστική εξουσία, μόνο από τη ΝΔ. (Νέα Δικαιοσύνη, Νέα Δερνοκρατία, Να Δημοκρατία στα μούτρα σας) Η απάντηση θεωρήθηκε διφορούμενη, ήξεις θα φρίξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήξερε τι να πει, έχασε το συρμό της σκέψης του. Από τύχη βήχουμε.

Μετά και τις τελευταίες μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις η ΕΥΠ του πρωθυπουργικού γραφείου έβγαλε από το “ψυγείο” αποπροσανατολιστικό θέμα με Ρωσίδα κατάσκοπο που την κοπάνησε από την Ελλάδα τον Ιανουάριο. Και για κάποιο λόγο η ΕΥΠ πανηγύριζε. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Είδα φωτογραφία της, δεν είναι και γκόμενα της προκοπής, που και να ήταν τη χάσαμε. Το ψυγείο της ΕΥΠ είναι σαν του ελληνικού στρατού με βοδινό κρέας Γκοτζίλα Αργεντινής του Βιντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: