22/3/23

Σπάσαν τα νερά

Μας ληστεύουν, όχι όμως μέχρι τελευταίας δεκάρας, αλλά μέχρι τελευταίας ρανίδας ύδατος.

Μπήκε το νερό στ' αυλάκι, τρέχει και δεν το προλαβαίνουμε.

Οι ξενέρωτες τράπεζες μας κλέβουν γην, οι πολυεθνικές και ύδωρ. Το αίμα νερό και χύνεται. Η κυβέρνηση επιμένει σε αποτυχημένες διεθνώς αποκρατικοποιήσεις, που δεν είναι ιδιωτικοποιήσεις, αφού πιθανό φαλίρισμα το πληρώνει το κράτος. Ο λαός δε ρίχνει νερό στο κρασάκι του για να μην πει το νερό νεράκι και θα παλέψει να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση με τρόπο που θα διαβάσετε παρακάτω. Για να δείξουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, λιτότητα σημαίνει δεν δίνω του Άγγελου νερό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της αρπαχτής γην και ύδωρ. Εδώ ήρθαμε.

Το νερό θ' ακριβύνει πάρα πολύ, στους χώρους εστίασης θα χρεώνεται και το ποτήρι νερό βρύσης, αλλά μην ανησυχείτε. Αρκεί να σπεύσετε ν' αγοράσετε δεξαμενή για την ταράτσα, γιατί οι τιμές και σ' αυτό το είδος θα φτάσουν στα ουράνια, εξαιτίας ζήτησης. Με δεξαμενή στην ταράτσα μου δεν πληρώνω το νερό. Απλώς τα βράδια θα κλέβω από τις νησίδες των δρόμων. Όσοι μένετε κοντά σε δημόσια υπηρεσία ή πλούσιο, απλώς βάλτε μια σωλήνα – συντόμευση πριν το ρολόι τους. Πωλούνται ειδικά φίλτρα νερού βρύσης, που κάνουν κρύσταλλο το νερό του σιντριβανιού, που μπορείτε να κοινωνικοποιείτε με κουβάδες. Μπαίνω σε δημόσια υπηρεσία, τράπεζα, σούπερ μάρκετ -το ίδιο είναι- πηγαίνω τουαλέτα και γεμίζω 2-3 μπουκάλια, μέχρι να βάλουν είσοδο στις τουαλέτες 1 €. Παιδιά, μην ανησυχείτε. Στη Μέση Ανατολή κλέβουν πετρέλαιο από αγωγούς, δεν θα καταφέρουμε εμείς να κλέβουμε νερό; προσοχή, αφού ακρίβυναν τα πάντα με την αύξηση τιμών καυσίμων, αυξήθηκε και το ηλεκτρικό ρεύμα οπότε είχαμε νέες αυξήσεις, μόλις ανέβει και η τιμή του νερού ειδικά στα αναψυκτικά, τις μπίρες και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Σταϊκούρας δεσμεύθηκε ότι οι τιμές στα τρόφιμα θα αυξάνονται, αλλά με μικρότερο ρυθμό απ' όσο το '23. Ησυχάσαμε και τον ευχαριστούμε αν και δεν ξέρουμε να σκέφτηκε πριν μιλήσει και την αύξηση της τιμής παροχής νερού. (Το νερό είναι τσάμπα, η παροχή του είναι που έχει τιμή και υπόληψη) Και οι έρωτες τσάμπα είναι, αλλά κοστίζει πολλά η απόλαυσή τους.

Η υπόθεση νερού απέδειξε ότι η Δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική όπως και η Νομοθετική. Ας πάρουμε τα πράγματα από το τέλος: το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι παράνομη και καταχρηστική, σαν απεργία, η Κυβέρνηση όμως έβαλε τη Βουλή να φτιάξει νόμο που ακυρώνει αυτή την απόφαση του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου.

ΚΙ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ / Ευτυχώς για την 25η Μαρτίου έχουμε να ψωνίζουμε από το καλάθι του μπακαλιάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: