1/12/22

ΕκλοYes στον Μητσοτάκη

Οι εκλογές στην Ελλάδα 2.0 γίνονται όταν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα τις κερδίσει. Όσο δεν του βγαίνει αυτό θα επιμηκύνει τη θητεία, όχι της Βουλής, αλλά της κυβέρνησης. Μπορεί χρησιμοποιώντας την εμπόλεμη κατάσταση που προβλέπει το Σύνταγμα. Οπότε δε μιλάμε για πρόωρες, αλλά για όψιμες εκλογές.

Από λυσσώδες το κλίμα γίνεται δυσώδες. Βρωμάει εκλογές ο πρωθυπουργός μας. Τον μύρισα όταν τον είδα να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό μεσημεριανάδικο. Δεν σημείωσε καλά ποσοστά τηλεθέασης, ήταν πολύ κάτω από τα ποσοστά δημοσκοπήσεων. Στη Μόσχα, αδελφές, σε απόγνωση.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση καταλληλότερος για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ο Κυρ Μητσοτάκης. Πράγματι, μόνο κάποιος που ξέρει τη διαφθορά από πρώτο χέρι μπορεί να την πατάξει.

Η ΝΔ δίνει άλλο νόημα στην κυβερνητική φθορά. Η κυβέρνηση φθείρει τα κρατικά ταμεία, φθείρει το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, φθείρει νεύρα μας, με τις δημοσκοπήσεις φθείρει την αντιπολίτευση.

Στην αγορά τώρα, μπαίνουν στο καλάθι του νοικοκυριού οι μπάμιες, ο αρακάς, η βρώμη και τα γλυκαντικά. Από τα εκτός καλαθίου θ' ακριβύνουν η βαζελίνη, τα προφυλακτικά και τ' αγγούρια.

Η νέα κακοκαιρία λέγεται Αριέλ. Πολύ σωστά, γιατί στις πρώτ3εςς σταγόνες βροχής το υπουργείο φάντασμα Πολιτικής Προστασίας πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και με την πρώτη νιφάδα χιονιού ημέρας κλείνουν οι δρόμοι του κέντρου Αθηνών. Αριέλ το όνομα της κακοκαιρίας, γιατί ξεκινήσαμε αμέσως το ξέπλυμα κυβερνητικών ευθυνών. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Σκιπ. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν μαφία.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα το εγκαινιάσει ο Κυρ Μητσοτάκης και ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει. Θυμίζουμε, το μετρό Θεσσαλονίκης θεμελιώθηκε ως τρύπα του Κούβελα όταν ο Μάικλ Τζάκσον ήταν μαύρος και ο Μπρους Γουίλις είχε μαλλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: