3/12/22

€ΣΥ

Το πρόβλημά μου είσαι €ΣΥ
Χθες ο πρωθυπουργός μας μύριζε εκλογές. Τι μυρίζει τώρα; Πάλι χρήμα; Ναι. Η Ελλάδα προχωράει. Οι φτωχοί χρωστάνε στους πλούσιους. Κι όσοι δεν χρωστάνε ακόμα, θα γίνουν κι αυτοί φτωχοί.

Τους ψήφισα και χαρίζουν σε κερδοσκόπους νοσοκομεία που χτίστηκαν και λειτουργούν με δικά μου λεφτά. Δοξάστε με.

Να δοθούν σε κερδοσκόπους όλα τα νοσοκομεία, γιατί σήμερα οι πλούσιοι περιθάλπονται για τα σοβαρά σε δημόσια. Εκεί ισχύει ο ύμνος των καρδιολόγων: “Όλοι το ίδιο είσαστε / σε τούτο το γκοσμάκι / και όλοι έχετε καρδιά / λαός και Κολωνάκι” Με ιδιωτικό ΕΣΥ “...και όλοι έχετε λεφτά”. Πράγματι, θα εγχειριστεί και ο φτωχός, ο “Πωλείται για λόγους υγείας”.

Αν όλο το κράτος ιδιωτικοποιηθεί, αν σε ιδιώτες πηγαίνουν τα λεφτά και για νερό, όπως φως – τηλέφωνο, αν ιδιώτες πάρουν όλα τα λεωφορεία, όλα τα ΜΜΜ, αν πληρώνω και για την Παιδεία και για την Υγεία, τότε γιατί να υπάρχει η εφορία; Πού θα πηγαίνουν τα λεφτά που θα δίνω για φόρο; Πάλι στους ιδιώτες,όπως γίνεται τώρα με την ενέργεια; Γιατί να μην ιδιωτικοποιηθεί και η εφορία και η ασφάλιση; Γιατί να μη δοθούν σε δημιουργούς κεφαλαίων σε χρηματιστήρια και άλλες επενδύσεις; Δεν δίνω ιδέες, αυτά είναι παλιά σχέδια, απλώς βρέθηκε ο τύπος που δεν έχει ανάγκη για πολιτικό μέλλον και τα εφαρμόζει. Αν τον ψηφίσετε και ξαναβγεί η περιέργεια θα σας φάει.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Πες μου τι χρωστάς να σου πω τι είσαι, πες μου πού χρωστάς να σου πω τι μαλάκας είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: