2/8/22

Θα ιδιωτικοποιηθεί και η κυβέρνηση

Κακό το δημόσιο, είναι στα χέρια τεμπέληδων και συνδικαλιστών. Δεν εξυπηρετεί, ας γίνουν όλα ιδιωτικά. Ναι;

Θυμάστε πόσο κράτησε η ιδιωτικοποίηση των αστικών λεωφορείων από τον πατέρα Μητσοτάκη; Ακόμα τον βρίζουν όσοι είχαν την ατυχή έμπνευση ν' αγοράσουν τότε λεωφορείο.

Δεν υπάρχει πια δημόσια τράπεζα, αν και όλες συντηρούνται με λεφτά του δημοσίου. Ποιος βρήκε άκρη σε διαφορά του με πιστωτικό ίδρυμα;

Τα τηλέφωνα, σταθερά και κινητά δεν είναι στα χέρια του ελληνικού κράτους κι έχουμε την πιο ακριβή τηλεφωνία στην Ευρώπη, το πιο αργό διαδίκτυο και τη χειρότερη εξυπηρέτηση πελατών.

Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι πια στα χέρια του δημοσίου. Μπούκαραν στη ΔΕΗ ιδιώτες πειρατές κι έχουμε λογαριασμό ρεύματος πάνω από το μισθό και σε λίγο θα έχουμε και υποχρεωτικές διακοπές. Λίγο ρεύμα μόνο για όσους έχουν λεφτά να το πληρώσουν.

Χάρισαν με τα μνημόνια τα τραίνα σε κάτι Ιταλούς πειρατές και καταφέραμε να εκτροχιάζονται και να μένουν από ρεύμα.

Ιδιωτικοποίησαν εθνικές οδούς πριν ακόμα φτιαχτούν, έτσι έχουμε μόνο διόδια.

Τι ακριβώς πρόσφεραν τα ιδιωτικά νοσοκομεία που ούτε ασθενείς με Covid δέχονταν; Τώρα ιδιώτες παίρνουν τ' απογευματινά χειρουργεία για να εξυπηρετούνται μόνο οι πλούσιοι και όσοι έχουν ένα χωράφι ή και σπίτι να πουλήσουν. Αρκεί που έχουμε ιδιωτικά κέντρα για εξετάσεις και γιατρούς συμβεβλημένους με το δημόσιο. Πληρώνονται από τ' ασφαλιστικά ταμεία. Αν δεν έχουμε ΕΣΥ δεν θα έχουμε ούτε ασφαλιστικά ταμεία.

Το δημόσιο καμία σχέση με το φυσικό αέριο και τα λοιπά καύσιμα, έτσι καταφέραμε να μη μπορούμε να κινηθούμε και να ζεσταθούμε το χειμώνα.

Μια ωραία πρωία έβαλε ο Χατζηδάκης χρυσοπληρωμένους ιδιώτες να βγάζουν εκκρεμείς συντάξεις. Την τύφλα τους, τους έδιωξε και φύγαν με τα λεφτά στις τσέπες. Ιδιώτες και από ψυχολογική πλευρά.

Χάρισαν τις επικουρικές συντάξεις σε ασφαλιστικές εταιρείες, τις επιδοτούν με χρήματά μας και άμα δείτε επικουρικές να το πείτε στους Χιλιανούς και στους Αμερικανούς να σας εξηγήσουν.

Σε πολλές χώρες, όπως Γαλλία, είδαν το νερό να περνάει σε ιδιωτικές εταιρείες να πέφτει η ποιότητά του, να μην πίνεται δηλαδή και η τιμή του ν' ανεβαίνει στα ύψη. Δηλαδή το φτηνό καλό νερό δεν το θέλαμε και το κάναμε ακριβό και ακατάλληλο ακόμα και για πλύσιμο. Ξαναπήραν τα νερά από τις ιδιωτικές εταιρείες, τα έδωσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση και ησύχασαν.

Σε λίγο θα δώσουν σε φιλαράκια τους την ΕΥΔΑΠ, την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης και δεν ξέρω ποιες άλλες δημόσιες επιχειρήσεις αποχέτευσης και παροχής νερού και τι θα δούμε;

Οι πλούσιοι θα πίνουν και πλένονται με εμφιαλωμένο νερό ή θα έχουν τεπόζιτα που θα τροφοδοτούνται από νερουλάδες.

Οι φτωχοί θα κλέβουν νερό για πλύσιμο από τις νησίδες του δρόμου ή θα πηγαίνουν να πλένονται στις τουαλέτες σούπερ-μάρκετ και δημόσιων υπηρεσιών. Θα πίνουν βρασμένο νερό αν έχουν ρεύμα να το βράσουν, αλλιώς θα μαζεύουν ξύλα για να το κάνουν.

Οι άλλοι μπούκαραν σε βίλα και κλέψαν το νερό της πισίνας και το πουλάνε στις γειτονιές για πόσιμο επειδή δεν είχε χλώριο, αλλά καθαριζόταν με οζονιστήρες.

Όποιος – όποια θεωρεί ακραία αυτά, ας μην το ξεστομίσει, γιατί η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από τη δική μας. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα.

Εντάξει, ρε φίλε, δε λέω να γίνουν δημόσια τα ταξιά, όχι όμως να προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν δισεκατομμύρια από την κοινή ωφέλεια.

Οι αστικές μεταφορές, ας πούμε, είναι κοινή ωφέλεια, δεν μπορεί να βγάζει κέρδος, είναι παροχή. Γενικά η κοινωνία κερδίζει επειδή έτσι οι εργαζόμενοι μπορούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, αλλιώς με ιδιώτες στα αστικά μέσα μεταφοράς ή θα έπρεπε το κράτος από τον προϋπολογισμό να τους χαρίζει εκατομμύρια από τις τσέπες μας, τα οποία θα μας έλειπαν από αλλού ή θα έπρεπε το εισιτήριο να είναι 20 ευρά. Για να πάει κάποιος στη δουλειά του με είκοσι ευρά θα πρέπει να παίρνει πολύ υψηλό, αστρονομικό μισθό. Στην Ελβετία που ο κατώτατος μισθός είναι 5.000 € μη νομίζεις ότι μπορείς να ψωνίσεις, ακόμα κι αν βγάζεις τόσα κάθε μήνα. Ρώτα τους Έλληνες γιατρούς που πήγαν εκεί να δουλέψουν, παίρνουν ακόμα και τα διπλάσια, αλλά δεν τους φτάνουν να στείλουν κάτι στο σπίτι στην Ελλάδα.

Με ιδιώτες παντού θα πρέπει να βγάζεις δέκα χιλιάρικα το μήνα για να ζεις σαν άνθρωπος. Πού όμως; Στην Ελλάδα που δεν παράγει τίποτα; Όλα αυτά που βλέπεις είναι μία αρπαχτή, δε θα κρατήσει πολύ, θα κρατήσει όμως όλα τα λεφτά σου και όταν φύγουν οι πειρατές θα σέρνεσαι στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: