14/8/22

Πας ΚΥΠαρίσι

Κυρ Μητσοτάκη, αν μέχρι την Τρίτη δεν βρεις ποιος πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση μπας και σωθεί η ΝΔ, τότε αυτός που πρέπει να φύγει είσαι εσύ.

Διαψεύδω κατηγορηματικά. Δεν είναι Γουότερ-γκέιτ το Μητσοτάκης-γκέιτ. Σ' εμάς παρακολουθούν 15 χιλιάδες ανθρώπους το χρόνο. Σύμφωνα με την αναλογία πληθυσμού θα έπρεπε στις ΗΠΑ ο Νίξον να παρακολουθούσε μισό εκατομμύριο πολίτες το χρόνο. Το Γουότερ-γκέιτ ήταν αρσακειάδα μπροστά στο δικό μας. Δεν είμαστε ίσα κι όμοια με τ' αμερικανάκια.

Παρακολουθήσεις τηλεφώνων γίνονται μόνο για θέματα εθνικής ασφάλειας. Όχι βέβαια επειδή με αυτή τη σφραγίδα δε θα μάθει κανείς ότι έγιναν οι παρακολουθήσεις, αλλά επειδή στη βαριά εγκληματικότητα, ειδικά στο οργανωμένο έγκλημα δεν χρειάζεται καμία παρακολούθηση. Τα μεγάλα εγκλήματα και η δράση των μαφιόζων γίνονται με την επίβλεψη της ελληνικής αστυνομίας. Οι μαφιόζοι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, ούτε οι προμηθευτές ναρκωτικών, ούτε οι λογής-λογής δολοφόνοι. Οφείλουν όχι να ενημερώνουν, αλλά να πληρώνουν. ΟΙ εκβιαστές κρατικών υπηρεσιών δεν παρακολουθούνται, γιατί είναι ευεργέτες. Οι πολίτες πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους. Η Αστυνομία οφείλει να του ελέγχει αν το κάνουν αυτό και όχι να εφαρμόζει τους νόμους.

Γιατί ο Κοντολέων ομολόγησε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη; Μήπως είναι ηλίθιος και νόμιζε ότι η εμπιστευτικότητα της επιτροπής της Βουλής απέκλεισε τις διαρροές ή επειδή υπάκουσε έναν ηλίθιο που τον ενημέρωσε γι' αυτό; Μήπως αυτός που τον προσέλαβε για τέτοια θέση είναι ηλίθιος ή για όλα τα παραπάνω;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει να πέσει από τώρα. Κι όμως δεν είχαμε δει καμία ουσιαστική προβολή απόψεων της αντιπολίτευσης στα ΜΜΕ που ελέγχει, δηλαδή σχεδόν σε όλα. Άρα, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και από μόνη της, χωρίς αντίπαλο

Καλό Δεκατετραύγουστο και καλή πάντα γεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: