14/2/22

Αγίου Δον Ζουάν

Να σε ρωτήσω, ξέχασα το θερμοσίφωνο κλεισμένο όλο το Σαββατοκύριακο. Θα έχω επιστροφή χρημάτων;


Ο τελικός εισαγγελέας την υπόθεση Νοβάρτις την απόθεσε στ' αρχεία του ή καλύτερα, την έχεσε στ' αρχείο. Κωστής Παλαμάς κι εμάς.

Αρκετά με τη γκρίνια και τη μιζέρια. Ας δούμε μια φορά τα θετικά στη χώρα μας:

Επιτέλους, για πρώτη φορά στην δαφνοστεφανωμένη ιστορία της Ελλάδος, για πρώτη φορά δεν ολοκληρώσαμε την απογραφή πληθυσμού. Όχι, δεν καταφέραμε, αλλά έτσι τα φέραμε. Και τα φέραμε έτσι για λόγους εθνικούς. Πρώτον, γιατί να ξέρει ο Ερντογάν πόσοι και τι είμαστε; Ας τον αφήσουμε στην ασάφεια, στο κενό, στην άγνοια. Γιατί να μάθουν όλοι πόσοι -ες γεννήθηκαν ή πέθαναν; Γιατί να μάθουμε πόσοι αλλοδαποί βρίσκονται στη χώρα μας και δουλεύουν ανασφάλιστοι; Για να πληγωθεί η οικονομία μας; Γιατί να μάθουν οι εχθροί της γλώσσης και της θρησκείας μας πόσες τουαλέτες έχουμε χωρίς καζανάκι και πόσες έξω από το σπίτι; Τελευταία στιγμή προστατευτήκαμε και σταματήσαμε την απογραφή πληθυσμού, μη χαλάμε και λεφτά. Η απογραφή πληθυσμού και συνηθειών μας θα ολοκληρωθεί με δημοσκοπήσεις. Έτσι θα βγούμε κοντά 25 εκατομμύρια συμπολίτες.

Πολύ σωστά ο π/θ μας το είπε και λάλησε το σύμπαν. Το γάλα πρέπει να είναι πιο ακριβό επειδή είναι ελληνικό. Το ξένο δεν είναι δική μας δουλειά, άρα θα είναι πιο φτηνό. Αλλά δώσε κάτι παραπάνω στον πατριώτη σου. Μη σου πω ότι το παρακάνατε με το γάλα. Τι το αγοράζετε; Στον καφέ το γάλα κάνει κακό, γιατί έχει καταπραϋντικές ουσίες, ενώ ο καφές πίνεται επειδή είναι διεγερτικός. Εντάξει; Από την άλλη, το γάλα χρειάζεται μόνο στο μικρό ζώο του είδους απ' όπου προέρχεται. Το γάλα είναι απαραίτητο για το μοσχαράκι ή στοπ αρνάκι ή στο κατσικάκι και μάλιστα μόνο ενόσω αναπτύσσεται. Μετά τρώει χόρτο. Το ανθρωπάκι γιατί να πίνει γάλα; Για το ασβέστιο; Αυτό το παίρνει από τα δημητριακά. Κόψτε το ακριβό γάλα και ορμήστε στα δημητριακά μέχρι ν' ακριβύνουν κι αυτά παραπάνω.

Το κράτος είναι πλούσιο προεκλογικά και όταν είναι να δώσει χρήμα σε λίγους, φτωχό μετεκλογικά και όταν είναι να δώσει σε πολλούς. Το κράτος είναι μεγάλο όταν είναι να του κοπεί κομμάτι, άφαντο στις φυσικές καταστροφές, ικανό μετά τις καταστροφές και τεμπέλικο στις λιακάδες.

Κανείς εδώ γύρω δε βλέπει την Ελλάδα να έχει σχέση με την 4η -ηλεκτρονική-βιομηχανική επανάσταση. Άρα ο Οικονόμου εκπρόσωπος οφείλει να διευκρινίσει ποια Ελλάδα εννοεί και τι πίνει, ο ίδιος ή αυτή η Ελλάδα του που πιστεύει ότι ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Ηλεκτρονικά πηγαίνουμε καλά στα φρουτάκια και στις αλχημείες με το χρέος της χώρας που μειώνουμε διά μαγείας και με τις συντάξεις που ηλεκτρονικά τις καταπίνει το σύστημα και δεν τις δίνει. Το ίδιο ηλεκτρονικό θαύμα έχουμε και με τους δικαιούχους παροχών. Αν αυτά είναι δείγματα της επανάστασης, τότε να φοβάται μην τον τυλίξουμε σε κόλλα e-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: