27/1/22

Απ' το κακό στο καλύτερο

Συμφωνώ, αλλά ποιανών;
Ο αριστοκρατικός δήμαρχός μας έριχνε στους δρόμους αλάτι Ιμαλαΐων, αλλά το χιόνι δεν έλιωνε, αφού στα Ιμαλάια έχει πάντα χιόνι.

Στα πρώτα μνημόνια φωνάζαμε “Όχι άλλες σωτηρίες”. Τώρα, “Όχι άλλες συγνώμες”.

Πού πήγε και χάθηκε πάλι, αυτή η σωτήρια υπομονή;

Το μόνο που δεν πάθαμε ακόμα με τα χιόνια είναι ηλίαση.

Νέο κύριο μάθημα στα σχολεία: Σκι-πατινάζ στους δρόμους

Ο Πατούλης μίλησε: Ναι, αλλά τον Απρίλιο θα έχουμε αλάτι.

Ντορογιός: Θέλω κι εγώ.

Αισθάνομαι ασφαλής. Από Απρίλιο και μετά ό,τι χιόνι και να πέσει το έχουμε στο τσεπάκι.

Ευτυχώς το χιόνια και οι πάγοι μας έκαναν να μην προσέξουμε ότι χθες Τετάρτη πέθαναν άλλοι 115 άνθρωποι στην Ελλάδα από Covid-19 και ισχυρό ΕΣΥ.

Για κάποιο λόγο τα εμβόλια παιδιών πρέπει να γίνονται στα τρία νοσοκομεία παίδων της Αττικής. Για Τρίκαλα δεν ξέρουμε πού. Ο εμβολιασμός σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης γίνεται σε μη νοσοκομειακούς χώρους και από άλλο προσωπικό. Αυτοί δεν ξέρουν. Εμάς δε μας φτάνει το νοσοκομειακό προσωπικό και τους βάζουμε να κάνουν και τα εμβόλια μπας και γίνουν άνθρωποι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους και πάνε και σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Ένα χτήμα να πουλήσουν θα το έχουν για να πληρώσουν. Αμάν πια.

Εμφανίστηκε ο Άμπακος, η 28η επίσημη εταιρεία δημοσκοπήσεων,θυγατρική άλλης εταιρείας γεμάτης συμβούλους της ΝΔ και της οικογένειας Μητσοτάκη μέχρι πρώτου βαθμού. Η πρώτη της δημοσκόπηση έγινε μες στα χιόνια και τους πάγους σε 303 νοικοκυριά. Εμείς άλλο ρωτάμε:

Τι ακριβώς είναι αυτές οι εταιρείες που κάνουν δημοσκοπήσεις; Πόσες είναι κανονικές; Πώς γίνεται μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα να έχει τόσες πολλές. Έχουμε μια μικροσκοπική αγορά που φυτοζωεί, αφού η καταναλωτική δυνατότητα του 90% των κατοίκων της χώρας μειώνεται. Ξέρουμε ότι το 90% των δημοσκοπήσεων γίνεται για προϊόντα της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: