27/1/22

Μια βροχή θα μας σώσει

Μη φτύνετε. Θα έχουμε πλημμύρες
Πέρσι είχαμε την κακοκαιρία Μήδεια. Δεν τα πήγαμε τόσο καλά μαζί της, αλλά είπαμε, “Στα Μήδεια μας κι εμάς / Κωστής Παλαμάς”. Φέτος είχαμε την Ελπίδα και τα πήγαμε καλύτερα. Είπαμε “Είσαι η ελπίδα μας / πήδα μας / πήδα μας" και εισηκούσθημεν. Το ΄κανε και συνεχίζει να το κάνει, δεν ξέρουμε για πόσες μέρες ακόμα.

Στο Σύνταγμα εκχιονιστικά από το Δήμο Λαμιέων. Το λεκανοπέδιο έχει 5 εκατομμύρια κατοίκους κι έπρεπε να κουβαλάμε από τη Λαμία εκχιονιστικό. Κι από αλάτι ούτε δράμι. Τα εκχιονιστικά με τις τρίγωνες ερπύστριες πήραν μισό εκατομμύριο νοίκι για να κάθονται.

Πώς το κατάφερε ο Πατούλης; Η Περιφέρεια Αττικής θα προμηθευτεί αλάτι τον Απρίλιο που έρχεται.

Πού είναι οι Βλάχοι της Αθήνας; Κάποιος θα έλεγε στους αρμόδιους ότι το αλάτι το ρίχνουμε πριν το χιόνι και συμπληρώνουμε μετά.

Με την απάτη των ομολόγων είχαμε εκπλαγεί από τον όρο “Ομολογιούχοι”. Τώρα το ξεχάσαμε, μας ήρθαν κατάμουτρα οι “παραχωρησιούχοι”. Τους δίνουμε δημόσιες οδούς και ό,τι άλλο, για να κονομάνε ακόμα κι όταν τα κάνουν όλα θάλασσα και μην τους είδατε μην τους απαντήσατε.

Δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη, επειδή πολύ απλά η ευθύνη δεν ασχολείται με την πολιτική και η πολιτική ασχολείται με τις ευθύνες όλων των άλλων.

Είμαι από τη Δευτέρα 40 ώρες χωρίς ρεύμα, ως την ώρα που το γράφω. Μήπως φταίει που δεν έχω αλυσίδες στο αυτοκίνητό μου; Δεν πήγα Αττική οδό, γλυτώνω το πρόστιμο;

-Μη γίνεσαι μίζερος. Σε μια βδομάδα θα τα θυμόμαστε αυτά και θα γελάμε.
-Που το χιόνι μού γκρέμισε την μεταλλική πέργκολα και η λαμαρίνα του πάρκινγκ πλάκωσε τ' αυτοκίνητό μου;

-Μια βροχή θα μας σώσει. Άμα βρέξει θα λιώσουν οι πάγοι.
-Εκεί να δεις πλημμύρες!.. 
-Ναι, αλλά τότε επιτέλους ο κόσμος θα πάψει ν' ασχολείται με τα χιόνια και τους πάγους στους δρόμους.

Του δώσαμε ψήφο, του δώσαμε φόρους και των γονέων, του δώσαμε εργασιακά μας δικαιώματα,, του δώσαμε τη δουλειά μας, του δώσαμε τόσα και τόσα, θα του δώσουμε τώρα και συγνώμη επειδή τη ζητάει; Ονόματα δε λέμε, για το δικό σας καλό, μη νευριάσετε.

Σε τελευταία δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛΛ εισπράττει 17%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι μαζί: “ΠΑΣΟΚΙΝΑΛΛ, αλλαγή, δεύτερη κατανομή”.

Κανονικά για να μη χάνουν χρόνο οι δημοσκόποι πρέπει η ΝΔ να βγει από τις μετρήσεις, αφού θα ξαναβγεί με απόλυτη πλειοψηφία.

ABACUS και πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία δημοσκοπήσεων. Λατινική εκδοχή του άμπακου. Ποιος τρώει τον άμπακο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: