6/9/21

Υπουργοί χωρίς σύνορα

Εμείς προτείναμε τον συνταγματάρχη Βαρτάνη
Παλιά είχαμε εισαγόμενους βασιλιάδες, τώρα εισαγόμενους υπουργούς. Κάτι ξέρει ο Μητσοτάκης.

Θυμίζουμε, εισαγόμενος από Κύπρο υπουργός είναι πρακτική που ξεκίνησε ο Σημίτης με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη. Είχε φυσικά προηγηθεί η επιλογή του Κύπριου Λουκή Ακρίτα (σύζυγος Σύλβας και πατέρας Έλενας) από το Γεώργιο Παπανδρέου για τη θέση υφυπουργού Παιδείας, 1963-65. Εκείνος, βέβαια, ήρθε κι έζησε από μικρός στην Ελλάδα, πολέμησε και το '40-'41 στον ελληνικό στρατό.

Λένε ότι είναι κακό ν' αυξάνονται οι εισαγωγές, όπως κάνει ο Κυρ Μητσοτάκης που μας έφερε και εισαγόμενο υπουργό από την Κύπρο. Πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες κι επιχειρηματίες φτιάχνουν μια ατομική επιχείρηση στην Κύπρο, να πληρώνονται με τιμολόγιο από εκεί να γλυτώνουν φόρο. Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και κάποιοι επίδοξοι υπουργοί της ΝΔ και του σημιτικού ΠΑΣΟΚ. 

Αν το δούμε με αθλητικό πνεύμα δεν έχει πάγκο ο Μητσοτάκης κι άρχισε τις μεταγραφές από το εξωτερικό. Πρώτος ένας πρώην επίτροπος της Κύπρου. Για υπουργό Προστασίας του Πολίτη σκεφτόταν έναν Ουκρανό, αλλά αυτός δεν είναι κοινοτικός. Ως εδώ. Να ιδιωτικοποιηθεί τώρα η οικογένεια Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος να γίνει προπονητής σε δική του ομάδα, όχι στην εθνική. Με μητσοτάκη δεν καταφέραμε να νικήσουμε ούτε το Κόσοβο.

Υφυπουργό Υγείας έκανε ο Μητσοτάκης τη Λέιντι Γκάγκα. θα μας έφερνε για υπουργό Δημόσιας Τάξης (Προ Πο, Τζόκερ και Στοίχημα) τον Σβαρτσενέγκερ και για το Αμύνης τον Jean – Claude Van Damme.

Δεν υπάρχουν σχόλια: