27/8/21

Κεραμιδαρέως πού;

Το υπουργείο Παιδείας προσφέρει δωρεάν σπίτι και αυτοκίνητο σε όποιους, όποιες ή οτιδήποτε άλλο πέρασε φέτος στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης. Περισσότερα παρακάτω.

Η φερόμενη ως νομικός και υπουργός Παιδείας δεν κατάφερε μικρή να περάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο και από τότε κάνει ό,τι μπορεί για να μην αισθάνεται μόνη.

Η Ήττα Κεραμέως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής απεγκλώβισε φέτος 40 χιλιάδες νέους και νέες (ή οτιδήποτε άλλο) από το Πανεπιστήμιο που αιχμαλώτιζε παιδιά (και κορίτσια και οτιδήποτε άλλο) για χάρη των γονέων.

Στο Καρπενήσι εδρεύει το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού -όχι υπουργικού- Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος εκεί για τις 171 θέσεις περνάει μόνο ένας, μία ή οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο αν, επαναλαμβάνω, αν δεήσει να πάει, θα αποφοιτήσει με άριστα, γιατί ούτε λούφα θα μπορεί να κάνει ούτε κοπάνα από τις παραδόσεις. Έτσι θα πάρει πτυχίο με ιδιαίτερα μαθήματα, τουλάχιστον για το πρώτο έτος.

Για του χρόνου βέβαια προβλέπεται θα εισαχθεί μεγαλύτερος αριθμός του ενός, γιατί θα είναι πια περιζήτητο τμήμα με τέτοια εξυπηρέτηση που προσφέρει. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και θα μπουν τουλάχιστον άλλοι (άλλες ή οτιδήποτε άλλο) δύο.

Τότε θα έχουμε αλλαγή: τα μαθήματα θα παραδίδονται και τα εργαστήριο θα γίνονται από κοινού και για το πρώτο έτος και για τον (την ή οτιδήποτε άλλο) δευτεροετή.

Στη μεθεπόμενη χρονιά το ίδιο και στο τέταρτο έτος του φετινού τυχερού (τυχερής ή οτιδήποτε άλλο) θα έχουμε το πρώτο μονοθέσιο, όχι Δημοτικό, όχι Γυμνάσιο ή Λύκειο, αυτά τα έχουν τα χωριά. Θα έχουμε σε πρωτεύουσα νομού το πρώτο μονοθέσιο πανεπιστημιακό τμήμα. Μία αίθουσα, λιγότερα λειτουργικά έξοδα, μία καθαρίστρια, άντε ένας αστυνομικός. Ούτε καν κυλικείο δε θα χρειάζεται. (Αυτό είναι αντιεπενδυτική εξέλιξη, αλλά τι να κάνουμε!)

Θα πεις, τι να τους κάνεις τους δασολόγους όταν δεν έχεις δάση! Σωστό κι αυτό. Αλλά εδώ που τα λέμε, τους οικονομολόγους τι τους χρειαζόμαστε, αφού κανείς δε μπορεί να πει σοβαρά ότι έχουμε οικονομία!

Στη Θράκη αναδουλειές. Ούτε ένας εισακτέος στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης*. Προφανώς όσα χρόνια λειτουργεί αυτή η σχολή έβγαζε άχρηστους αρχιτέκτονες, οι οποίοι οφείλουν να παραδώσουν τα διπλώματά τους. Μέχρι σήμερα όποιος δεν πέρναγε στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης έπρεπε να σκέφτεται ότι στη θέση του πήγαν άλλοι, καλύτεροι από αυτόν, αυτήν ή οτιδήποτε άλλο. Πάει κι αυτό. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι που χωρίς πρώτο έτος, πού θα βρουν φέτος οι δευτεροετείς γκόμενα;

Στα αζήτητα έμεινε και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Δράμα. Κανείς δεν εισήχθη παρότι οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 159. Συνολικά 16 πανεπιστημιακά τμήματα φέτος μένουν χωρίς πρωτοετείς. Αυτή είναι η Ελλάδα.

Στις 16.000 κενές θέσεις εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος θα κάθονται αστυνομικοί 

  

Τέλος η αγωνία των υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Και για όσους πέτυχαν και για όσους δεν πέτυχαν έρχονται τα χειρότερα. Οι σχετικές προβλέψεις δεν αξιώνονται να παίζονται σε καμία βάση στοιχημάτων.  

Αντί φοιτητές πελάτες.
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα κολέγια είναι 8.500 μόρια Ευρώ

*Μαθαίνουμε μπήκαν τελικά δύο από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: