29/8/21

Αντιλαβού απεγκλωβού


Ευτυχώς που έφυγε από το Μαξίμου ο Τσίπρας. Αν έμενε, τώρα το παιδί μας θα ήταν στο πανεπιστήμιο, αντί να γίνει ψυκτικός. Δεν θα έκανε δηλαδή, στοχευμένες σπουδές, όπως είπε αυτή που σπούδασε στο Παρίσι, επειδή δεν πέρασε στις Πανελλήνιες.

Εθνικός κίνδυνος και κακό για την ορθοδοξία μας. Σε ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα ίσως έχουμε μόνο αλλοδαπούς και αλλόθρησκους πρωτοετείς φοιτητές.

Η Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι νέοι και νέες εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια, άρα είναι καλό για τους 40 χιλιάδες που φέτος δεν μπήκαν. Κάποιος να της θυμίσει ότι είναι ακόμα υπουργός Παιδείας και αν τα πανεπιστήμια εγκλωβίζουν η ευθύνη είναι δική της. Αν πιστεύει ότι η τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση είναι κάτι κοινωνικά κακό, τότε τι νόημα έχει να παριστάνει την αρμόδια υπουργό; Μπορούμε να φανταστούμε υπουργό Εργασίας να λέει για 40 χιλιάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν την ίδια μέρα, ότι πρέπει να είναι ευτυχισμένοι που απεγκλωβίστηκαν από τη δουλειά τους; Το λέω, γιατί όσο ήμουν μαθητής και φοιτητής μου έλεγαν ότι αυτή είναι η δουλειά μου και οφείλω να την κάνω καλά. 

Από την ιστορική ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα έμεινε το, “Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματά σας”. Αυτό κάπου έμαθε η Κεραμέως κι επιτέλους φέτος απεγκλωβίζει τη νέα γενιά από τα πανεπιστήμια. 

Αναρωτιέμαι αν για τον απεγκλωβισμό νέων από τα πανεπιστήμια αρμόδια είναι η Πυροσβεστική.

Εγώ απεγκλωβίστηκα από το Πανεπιστήμιο μετά το πτυχίο. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν πριν πάρουν πτυχίο που δεν πήραν. Σήμερα αυτό γίνεται και πριν καν τις σπουδές.

Την κατάλληλη στιγμή βρήκε ο Κυρ Μητσοτάκης ν' ανακοινώσει ότι φεύγει για να εγκαταστήσει την κόρη του σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο των εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων μια μέρα πριν κοπούν 40 χιλιάδες παιδιά από τα πανεπιστήμια; Αν αυτό είναι καλή επικοινωνιακή κίνηση θ' αρχίσω ν' ανησυχώ για μένα, αλλά περισσότερο για όλους τους άλλους γύρω μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: