10/8/21

Σχέδιο: “Εκκενώστε-εκκενώστε, χίλια στόματα βουλώστε”


ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΟΧΗΣ: "Ο άνθρωπος που έβλεπε τις φλόγες να περνούν."

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ. Πήγαν να παραιτήσουν τον διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού, με τα 3 Σινούκ, αλλά τα μάζεψαν. Ο άνθρωπος δεν αποφάσιζε πού θα πάνε τα ελικόπτερα, απλώς έπρεπε να τα έχει διαθέσιμα για τον φωστήρα Χαρδαλιά, τον παντελώς άσχετο που έδινε εντολές σε πυροσβέστες. Οι δασοπυροσβέστες ήταν απλοί κομπάρσοι, χωρίς ρόλο, χωρίς λόγια. 

122: "Εκκενώστε το χωριό. Τα σπίτια σας τα εγκατέλειψε η Πολιτική Προστασία, εγκαταλείψτε τα κι εσείς. Θα σας δώσουμε 20 χιλιάρικα, όσο κόστισε η φωτογράφιση του Αυγενάκη στο Τόκιο ή το τριήμερο του υπέρκομψου ζεύγους στο Κόστα Ναβαρίνο." 

Πώς ακριβώς σώσατε τις ζωές τους, κύριε Μητσοτάκη; Αφήνοντας να καούν τα πάντα γύρω τους; Αφήσατε να καούν τα πάντα και για το αύριο, ακόμα και για τις δουλειές τους. Μήπως σώσατε έτσι και τις ζωές των παιδιών τους; Το ξέρετε ότι τους στέλνατε μήνυμα να φύγουν, να εκκενώσουν το χωριό τους όταν η φωτιά είχε φτάσει στον πίσω τοίχο τους; Πιστεύετε σοβαρά ότι από εσάς το έμαθαν; Μήπως δεν είχαμε νεκρούς; Τους θεωρείτε λίγους; Ποιος καθορίζει το μέτρο σύγκρισης;  

Ποιος δεν ξέρει ότι στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (δε λέμε "Πυροσβεστικής", μην προσβάλουμε τους ανθρώπους που ήταν στις φωτιές) έβλεπαν από την τηλεόραση τι γινόταν. Ποιος δεν ξέρει ότι έστελναν κάποιο πτητικό μέσο μόνο αν ήταν Τατόι ή απαίτηση υπουργού ή κυβερνητικού βουλευτή; Ευτυχώς βρέθηκε ένα μπουζούκι ταξίαρχος της Πυροσβεστικής που το πέταξε τηλεφωνικά και το έμαθε ο κόσμος όλος.

Πολλοί άνθρωποι που αρνήθηκαν ν' αφήσουν τα σπίτια τους, το χωριό τους στο έλεος του καιρού έσωσαν σπίτια, δηλαδή ζωές. 

Ο Μητσοτάκης πάνω-κάτω μας λάνσαρε και το ρητό: "Όπου καίγεται ένα σπίτι σώζεται μια ζωή". 

Αν δε μπορείς να λειτουργήσεις τον κρατικό μηχανισμό ή τον καταργείς ή καταργείσαι.

ΣΥΓΝΩΜΗ για ΤΥΧΟΝ αδυναμίες που οδήγησαν σε αστοχίες. (Κάνε πως δεν το άκουσες) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου