9/8/21

7 μέρες στο πυρέξ

Καήκαμε, όμως σε άλλες χώρες πήγαν χειρότερα τα πράγματα.

Επικοινωνιακά αντιμετωπίσαμε τέλεια τις πυρκαγιές. Άσε που φέτος δεν έπιασε φωτιά στο Μάτι.

Δεν κοιτάς που ζεις, χωριάτη, έχεις και παράπονα που δεν έχεις πια σπίτι, δεν έχεις τουρισμό, δεν έχεις  περιουσία ή δουλειά; Ευχαριστώ να μας πεις που ζεις επειδή έφυγες. Είσαι ζωντανός νεκρός, όχι καμένος νεκρός. Λίγο το 'χεις;

Γιατί να ρίχνουμε θαλασσινό νερό στη φωτιά, αφού μόνη της μπορεί να το βρει, να φτάσει μέχρι εκεί και να σβήσει;

Για σκέψου το: κάηκε μια πολυκατοικία, δεν πήγε πυροσβεστικό να τη σβήσει, αλλά δεν είχαμε νεκρούς, γιατί τι 112  είχε ειδοποιήσει να φύγουν.

Δε φτάνει που κάνανε κάρβουνο το φαΐ, θα το φάμε κιόλας. Κι έξω ψηλότερο δέντρο είναι το χαμομήλι. 

Έχουμε ΠυρΑσ, Πυροσβεστική Αστυνομία, όχι 74, δεκαπέντε πτητικά μέσα για μια καλαθιά νερό και από την κάθοδο των θηρίων έχουμε κραυγές 112: “Θάλαττα θάλαττα”. Στα ΜΜΕ κυριαρχεί ο Μητσοτάκειος έρως: Μητσοτάκη, γαμιέσαι.

Πολλά δεν έχουμε, αλλά νεκρούς μην έχουμε και όλα τ' άλλα ας γίνουν στάχτη. 

7 μέρες στο πυρέξ ο τίτλος. Επτά μέρες καίγεται η χώρα και δεν έσβησε κανένα μέτωπο. Αν δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένοι, αν δεν τα είχαν καταφέρει τέλεια οι διορισμένοι από τον Μητσοτάκη Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς, αν δεν είχαν λειτουργήσει υποδειγματικά όλα στο Χαλάνδρι, που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και δεν είδε φωτιά εκεί, τι θα είχαμε τώρα;  

Αν εκκενώνεις μια περιοχή και δεν κάνεις πυρόσβεση, τότε εκκενώνεις μια περιοχή για να μην κάνεις τίποτα, εκτός αν ένα βουλευτής ή υπουργός ζητήσει κάτι.

7 μέρες καίγεται η χώρα και δεν έσβησε κανένα μέτωπο. Αν δεν τα είχαν καταφέρει τέλεια, αν δεν είχαν λειτουργήσει υποδειγματικά τι θα είχαμε τώρα;  Αν εκκενώνεις μια περιοχή και δεν κάνεις πυρόσβεση, τότε εκκενώνεις μια περιοχή για να μην κάνεις τίποτα, εκτός αν ένα βουλευτής ή υπουργός ζητήσει κάτι.


Κάθε ρώσικο πυροσβεστικό ελικόπτερο νοικιάζεται 1 εκ για όλο το καλοκαίρι. Σκέψου από όσα εκατομμύρια χαρίσαμε σε πλούσιους αν... δεν μεταδίδω άλλο.

Μάθαμε ότι σε περίοδο κρίσεων όπως αυτή οι υπουργοί δεν πρέπει να εκτίθενται σε δημοσιογράφους. Δεν μιλά κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά ένας υφυπουργός διαβάζει μια έκθεση ιδεών. Η Δεξιά στο Μαξίμου δεν υπόσχεται σοβαρή διακυβέρνηση, αλλά σοβαρό πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου