25/7/21

Τι καλά περάσαμε

Ωραία περάσαμε αυτή τη βδομάδα με την Κεραμ(ιδαρ)έως και τους αριστούχους που δεν πέτυχαν στη σχολή-τμήμα που ήταν πρώτη επιλογή τους, αλλά μπήκαν άλλοι με λιγότερα μόρια.

Συναντηθήκαμε και με μια λαϊκίστικη σοφία: Ο κυρ Μητσοτάκης πιάστηκε με τη Μαρέβα στην πλάτη. (Πόθεν έσχεσες) 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ΕΡΤ ως ερασιτεχνικός σταθμός έχασε την πρόκριση του Πετρούνια, αλλά δεν έχασε με τίποτα την πρόκριση της Σάκαρη.

 Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε επίθεση σε δηλώσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις οποίες η ίδια είχε πλήρη άγνοια, όπως προκαταβολικά ξεκαθάρισε, αλλά υπέθετε τι θα έλεγε ο πολιτικός. Σίγουρα μας αξίζει κάτι καλύτερο: κυβερνητικός εκπρόσωπος που απαντά πριν ξεκινήσει να μιλάει ο αντιπολιτευόμενος αρχηγός. Μη χάνουμε χρόνο περιμένοντας. 

Μάθαμε:
ΝΤΑΧΑΟΥ: Η εργασία απελευθερώνει.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ: Οι απολύσεις απελευθερώνουν. 

Αυτό είπε η Γενική Γραμματεύς του υπο(υρ)γείου Εργασίας* όταν το συμβούλιο εργασίας, όπου προεδρεύει, ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας και όπου αλλού. «...ευτυχώς τελειώνει και η ομηρία των εργαζομένων», οι οποίοι μπορούν τώρα να διαπραγματευτούν θέσεις στην αγορά εργασίας, εννοώντας φυσικά... τους εργολάβους. 

Κάποιοι εργοδότες θέλουν ν' απολύσουν τους πάντες και να τους ξαναπάρουν μέσω εργολάβου, ώστε να μειώσουν το εργατικό κόστος. Άλλοι εργοδότες δεν θέλουν ν' απολύσουν, θέλουν ν' απολύουν. Κάθε μέρα όσους και όσες θέλουν. Αυτό θα πει ελευθερία. Η εργασία δεν δεσμεύει κανέναν.

*στην αρχή την έβριζε από την "εφημερίδα" του ο Φουρθιώτης, μετά, ξαφνικά, κάθε μέρα την εκθείαζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: