22/6/21

Επανομή Δικαιοσύνης

Πέθανε 14χρονη από την Επανομή Θεσσαλονίκης, μετά από μια απλή επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. 

Ο πατέρας της προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για φόνο εξ αμελείας, από ιατρικό λάθος. 

Ποια θέματα τίθενται; 

Πρώτον, η κοπέλα οδηγήθηκε στο χειρουργείο, επειδή δεχόταν μπούλινγκ στο σχολείο για το πάχος της. 

Δεύτερον, η οικογένεια αναγκάστηκε να πάει σε ιδιωτική κλινική, επειδή μόνο εκεί εξυπηρετούνται οι εκτός Covid-19 ασθενείς, μια κι έτσι σκέφτηκε και σχεδίασε στο γόνατο η κυβέρνηση. 

Κύριο ερώτημα: Ποιους άλλους οφείλει να μηνύσει η οικογένεια της εκλιπούσας κοπέλας;  

Σε δημόσιο νοσοκομείο για γαστρικό δακτύλιο πληρώνεις 1.000 €, σε ιδιωτικό τουλάχιστον τα τριπλάσια.

Η κοπέλα πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε σηπτικό σοκ. Ρε παιδιά, δεν είχε η ιδιωτική κλινική Μπεταντίν; Δεν είχανε οινόπνευμα; Δεν είχαν αντισηπτικά; Δεν είχαν αντιβιοτικά; στο διάολο θεωρεί απαραίτητο να έχει χωρίς έξτρα χρέωση μια ιδιωτική κλινική; 

Και όμως ο ίδιος γιατρός κατηγορείται ότι για τον ίδιο λόγο, την ίδια απλή επέμβαση, με δική του ευθύνη πέθανε 24χρονος πριν από 4 χρόνια. Όλοι οι χασάπηδες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Κανένας έλεγχος στην ιδιωτική υγεία, επειδή δεν είναι οργανωμένοι φορείς υγείας, είναι ενοικιαζόμενα μαιευτήρια και χειρουργεία. Δεν διαθέτουν ικανό έμμισθο ιατρικό προσωπικό έχουν γιατρούς απλώς γιατροί τους φέρνουν πελάτες  ενοικιαστές χειρουργείων και τα κανονίζουν, τα λεφτά.

Ο "χασάπης", που δεν του αφαίρεσαν την άδεια και χειρουργεί ακόμα, έχει κι άλλη επιτυχημένη ανθρωποκτονία για τον ίδιο λόγο: ΑΠΟ ΕΔΩ
Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή είχε καταδικαστεί το 2012 ο γιατρός που χειρούργησε τη 14χρονη από την Επανωμή, η οποία πέθανε λίγες μέρες αργότερα από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά από σηπτικό σοκ. Η αμετάκλητη καταδίκη αφορούσε στον θάνατο μίας 41χρονης, μετά από επέμβαση και πάλι για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, επίσης στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: