11/5/21

Κορονοϊός ή γράμματα

Το τέταρτο κύμα κορονοϊού έρχεται αρχές Ιουνίου, σαν πρώιμα μελτέμια, βοριαδάκια στο Αιγαίο. Καμία σχέση με τον τουρισμό.

Μαθητής έκανε σελφ τεστ και βγήκε θετικό. Μετά έκανε πληρωμένο από τη μαμά του ράπιντ τεστ και βγήκε κι αυτό θετικό. Πιο μετά έκανε μοριακό τεστ και βγήκε αρνητικό. Συμπέρασμα: στους νέους η covint-19 θεραπεύεται μόνη της και αστραπιαία. Μέχρι να πας στο μοριακό τεστ σου πέρασε, μέχρι να παντρευτείς θα γειάνει. Πάμε για νέο τηλεοπτικό όρο: fake tests

Τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν είναι βλέποντας και κάνοντας, αλλά άμμα λάχει. Κορονοϊός ή γράμματα.

Ο φυγόποινος ναζιστής Χρήστος Παππάς δέχεται να παραδοθεί, παζαρεύει με τον Χρυσοχοΐδη την είσπραξη των χρημάτων της επικήρυξής του. Επικήρυξη ζητά και ο Λαγός, ώστε να εκδοθεί, να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές με ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο τουρισμός άνοιξε, αλλά για τους Βρετανούς, τους Αμερικανούς και δεν ξέρω ποιους άλλους η Ελλάδα είναι στις πορτοκαλί χώρες. Δηλαδή αν κάποιος από αυτούς μας επισκεφθεί, αφού γυρίσει στη χώρα του θα κλειστεί δυο βδομάδες σε καραντίνα. Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι πορτοκάλες χώρε. Η Πορτογαλία, η χώρα χάριν της οποίας πήρε όνομα το πορτοκάλι, που οι Βενετσιάνοι το λέγανε πορτογαλικό φρούτο, επειδή το έφερναν πορτογαλικά εμπορικά πλοία, η Πορτογαλία δεν είναι στην λίστα με τις χώρες τις πορτοκαλί, αλλά στην πράσινη λίστα. 

Χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας ανθρώπων. Περισσότερα δικαιώματα θα έχουν οι εμβολιασμένοι. Γιατί, καλέ μου κύριε; Εγώ δεν είμαι εμβολιασμένος, όχι επειδή αμέλησα, αλλά δεν άνοιξε ακόμα η πλατφόρμα για την ηλικία μου ή και ν’ άνοιξε πήρα ραντεβού για ένα μήνα μετά. 

Λειτουργούν τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Σε λίγο θ’ ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παραμένουν κλειστά μόνο τα πανεπιστήμια και σωστά, αφού τελικά βγάζουν τεμπελχανάδες διδάκτορες. Ρώτα και τον Πατέλη, ο οποίος αφού έχει διδακτορικό είναι Πατελχανάς..

Αυτός που κάνει διδακτορικό είναι τεμπέλης. Εγώ που βαριέμαι να κάνω διδακτορικό τι είμαι;

Ζήτησε συγνώμη ο π/θ σύμβουλος Πατέλης: "Το είπα έτσι, επειδή δεν είμαι πολιτικός".. Ο Κακλαμάνης τον ξέχεσε: "Δηλαδή, λες ότι εμείς, που είμαστε πολιτικοί, τα μπουρδουκλώνουμε καλύτερα;" Συγνώμη ζήτησε, τι πήρε δεν είδαμε. Εμείς όμως βρήκαμε την αλήθεια. Ο Πατέλης χαρακτήρισε ως τεμπέληδες αυτούς που αγοράζουν διδακτορικά. Κι ο ίδιος έχει πάρει ένα και κάτι θα ξέρει. 

Κυρίες και κύριοι, αναμένεται να μπει άλλο τόσο μπετό στην Ακρόπολη και λίγο θα είναι. Όπως φαίνεται ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες δεν ολοκλήρωναν στην ώρα τους τα δημόσια έργα. Ο Παρθενώνας, ας πούμε δεν έχει ακόμα σκεπή. Κάποτε πρέπει να τα τελειώσουμε τ’ αρχαία. 

Πώς; Κραδασμοί από κομπρεσέρ προκάλεσαν ζημιά σε συγκεκριμένο γλυπτό στον βράχο της Ακρόπολης; Η φερόμενη ως αρχαιολόγος και ως υπουργός Πολιτισμού κυρία Τσιμενδώνη έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: "Λένε ψέματα, διότι πρώτον το κομπρεσέρ απαγορεύεται σε αρχαιολογικούς χώρους και δεύτερον, οι κραδασμοί του δεν προκάλεσαν ζημιά στο συγκεκριμένο γλυπτό, όπως ισχυρίζονται, μα σε άλλο γλυπτό".  

Λευτεριά στον Μαίνιο με Άλφα Ιώτα. Νέο αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών, δεν του δίνουν γάλα αμυγδάλου, ούτε βρώμη, ούτε καν ειδικό μέλι για τη διατροφή του. Κάτι ξέρω εγώ και δεν πηγαίνω φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: