31/5/21

Ιούνης Γιούνης, ρε γιούνιον

Σήμερα ημερολογιακά το χρονικό τέλος του Μαΐου και της άνοιξης, ο καιρός πάει με το παλιό ημερολόγιο, από τις 14 κάθε μηνός του νέου. Αύριο τυπικά πρώτη μέρα του καλοκαιριού, του Ιουνίου, μηνός των Ρωμαίων προς τιμήν της Ήρας, εξού το «Τζουν» και προσοχή: όχι Ιούνης, Γιούνης, Ιούλης της Γιούλης κι ο Αυγούστης, ο λούστης ο Προκρούστης, κωδωνοκρούστης ο παππούς της. Ιούνι-ος.

Τελευταία νέα εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας: Η νύχτα περνά στη μέρα μεσημέρι. Σεπόλια-Βάρη αυτοκίνητα τρέχουν και γαζώνουν ανθρώπους σε πλατείες και καφετέριες, όπως Αμερική. Οι αστυνομικοί μας δεν είναι γι’ αυτά, διότι πρώτον κινδυνεύουν, δεν μπλέκουν μ’ επαγγελματίες. Δεύτερον, υπάρχουν τόσοι διαδηλωτές που δεν έδειραν ακόμα, τόσοι φοιτητές που πρέπει να εμποδίσουν να μπουν στα πανεπιστήμια, υπάρχουν τόσα πρόστιμα που πρέπει να δώσουν. Με μαφιόζους θ’ ασχολούνται; 

Θες να τα κονομήσεις; Να ανοίξεις τώρα μαγαζί με αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλξίσφαιρα παντελόνια και φούστες. Αλεξίσφαιρα παρμπρίζ, αλεξίσφαιρα τζάμια σε μαγαζιά. Σε λίγο και αλεξίσφαιρες μάσκες. Η ανάκαμψη της οικονομία έρχεται σφαιράτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: