25/4/21

Βάλαμε το Πάσχα να φυλάει τα πρόβατα

Περνά από μπρος μας η Κυριακή των Βάι-Βάι-Βαΐων, μάνα μου. Μετά έρχεται η Μεγάλη ΝΔευτέρα. 

Πάντα πριν το Πάσχα νοιώθω σουβλιές στην τσέπη. Παλιά τέτοιες μέρες χαζεύαμε βιτρίνες ρούχων. Τώρα χασάπικων. 

ΜΜΕ εντολή Μητσοτάκη επιτρέπεται το δώρο του Πάσχα σε είδος όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες που κατασχέθηκαν στις προηγούμενες γιορτές και πωλήθηκαν σε λαϊκές αγορές. Επιτρέπεται το δώρο του Πάσχα σε χαλβά και ταχινόσουπα από την Καθαρή Δευτέρα.  

ΜΜΕ εντολή Μητσοτάκη η Ανάσταση του Κυρίου θα γίνει τρεις ώρες νωρίτερα. Ο Χριστός σκέφτεται φέτος να φύγει με ελικόπτερο. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε ο Πόντιος Πιλατίδης.

«Δεν είναι πανδημία, είναι αντίποινα για την προσφορά, τις υπηρεσίες της οικογένειάς μου στη χώρα», είπε ο Κυριάκος πρωθυπουργός μας απολογούμενος στον καθρέφτη του ντυμένος Μεγάλη Παρασκευή. Το τέλος της πανδημίας θα το επιβάλει ο υπουργός Οικονομικών και θα εισπραχθεί μονοκοπανιά. 

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αντέχουν. Θα κόψουμε του χρόνου τις δωρεάν θεραπείες που προσφέρει ο Χριστός σε άτομα με αναπηρία. 

Λόγω ημερών, τα πρόστιμα και οι περικοπές πρέπει να λέγονται κοψίδια.

«Η εβδομάδα των παθών του λαού παρατείνεται μέχρι το τέλος τουρισμού που θα πληρώσετε», είπε με χαμόγελο ο υπουργός Οικονομικών. Τέλος πανδημίας θα πληρώνουμε; 

Ο ΣΕΒ ζητά της Χριστοπαναγιάς τα μάτια, αλλά μη σε αΠασχαλεί πια. Σαν πρόβατο πας και πληρώνεις. Το αρνί 'σαι;

Τέρμα οι σπατάλες. Οι Έλληνες χρεοκόπησαν γιατί το Πάσχα δεν τσούγκριζαν αβγά, αλλά αρνιά.

Να κάνω κι εγώ το διάγγελμά μου: «Συμπολίτες μου, χάσαμε και το φετινό Πάσχα μετά την Πρωτομαγιά, άντε να χάσουμε και το Δεκαπενταύγουστο, ευτυχώς δεν χάνουμε τις πρόωρες δημοσκοπήσεις. Σας εύχομαι καλό Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα, Απόκριες. Οι ευχές χρειάζονται γιατί μέχρι τότε΄, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα έχουμε ακόμα Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Η Δευτέρα του Πάσχα μεταφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα κυκλοφορεί μέχρι τις 8 μμ με ανοιχτά μαγαζιά του.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια: