23/4/21

ΠΑΣΟΚ - ΜΠΡΕΛΟΚ

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον Τσίπρα, το όνομα του ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη Φώφη. Ό,τι μένει απ’ το ΠΑΣΟΚ είναι αφίσες και μπρελόκ.

Θυμάμαι, «ΠΑΣΕΚ, Πανελλήνιο Σεξουαλικό Κϊνημα», «Το ΠΑΣΟΚ θα πάθει σοκ», «ΜΑΤ και ΜΕΑ για μιαν Ελλάδα νέα» ή «Μαζί σου Αρκουδέα για μιαν Ελλάδα νέα», «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ». Πάνε αυτά.

Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛΛα λόγια ν’ αγαπιόμαστε σήμερα κάνει ζημιά στην ομαλότητα της χώρας: κόβει ψήφους από τη ΝΔ. Καιρός είναι να το αναλάβει αυτό το συναπάντημα από το παρελθόν ένας γνήσιος κεντροδεξιός. Όχι ο Χρυσοχοΐδης, που σας ήρθε σαν ιδέα, αυτός είναι ακραίος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αυτός που έχει την ικανότητα να φέρει ό,τι έμεινε από το παλιό Κέντρο στη Δεξιά.

Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛΛού μπορεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Πολλά στελέχη του, πρώην υπουργοί και μη έχουν καλή προϋπηρεσία, €ξασφαλισμένο νόου χάου και καλό χαρτοφυλάκιο στην αγορά. Όμως ήδη συγκυβερνούν πολλά στελέχη του σε κορυφαίες θέσεις υπουργών και υφυπουργών, οπότε δε χρειάζεται καν να κατέβει στις επόμενες εκλογές. 

Στις τελευταίες -μέχρι στιγμής- εκλογές η Φώφη ΓεΝΔηματά κατάφερε και είπε προεκλογικά, «Όποιος και να βγει πρώτος στις εκλογές, εμείς θα είμαστε με τους νικητές, δηλαδή με τον Μητσοτάκη». Δεν το είπε ακριβώς η ίδια, αλλά αυτό εννοούσε, αφού έτσι έλεγαν οι δημοσκοπήσεις τις οποίες θεωρούσε έγκυρες.

«ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ / Ψηφίστε Φώφη ώστε να είναι σίγουρα πρωθυπουργός ο Κούλης, ακόμα και σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία.| Τι άλλο ήθελε ο λαός για να βγάλει αυτοδύναμο τον Μητσοτάκη;  

Βοήθησαν και άλλοι. ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση υπέκυψαν στη γοητεία του Τσίπρα και τον βοήθησαν με το τρίτο μνημόνιο ώστε να τον απαλλάξουν από την πρωθυπουργία. 

Οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε όμως, ότι η Φώφη έκανε το χρέος της. Έβγαλε από πάνω της ένα μεγάλο βάρος, τον Βενιζέλο, ο οποίος τώρα, ως υπερκομματικό δημόσιο χρέος, φορτώθηκε στις πλάτες όλων μας.  



Να ᾿τανε το ᾿81 

Σώτια Τσώτου - Σταύρος Κουγιουμτζής – Γιώργος Νταλάρας / (Αντιγραφή Δημήτρης Τσακαλίας) 

Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα / να `τανε το ᾿81 να `ρθει μια στιγμή

Να γεμίζω κουστουμάτος πρώτο μπρος τραπέζι / και η Ρίτα να μου παίζει ζεϊμπεκιά σωστή

Να πίνω Σίβας νωρίς στο γραφείο / και το ποτήρι να πιάνει φωτιά
να σπάω πίστες τα βράδια στο ωδείο / με δυο πιπίνια αγκαλιά

Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα / να `τανε το ᾿81 να `ρθει μια βραδιά

Πρώτος το χορό να σέρνω με μουστάκι γένι / και ξοπίσω διορισμένοι σύντροφοι παλιοί

Κι όταν μεθυσμένος γέρνω κάτω απ’ τη μπεμβέ μου / τσίου-τσίου τα σουξέ μου, άστρα κι ουρανοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: