2/3/21

Από το τελευταίο ταξίδι μου στις ΗΠΑ


Στον Λευκό Οίκο είδα την τράμπα προέδρου και προβληματίστηκα. Ο Τραμπ δεν εκπλήρωσε πολλές από τις ακραίες προεκλογικές υποσχέσεις του, με κυριότερη αυτή που πολλοί δημοκρατικοί ήλπιζαν να κρατήσει: να κλείσει στη φυλακή τη Χίλαρι Κλίντον.


Παρατήρησα ότι στις ΗΠΑ κάποιοι το έριξαν για καλά στο φαγητό, επειδή τόσο η εκλογή, όσο και η πτώση Τραμπ τους κατέλαβε εξαπίνης. Άλλοι ακόμα είναι μεθυσμένοι, γιατί τους κατέλαβε εξαδίψης.

Εδώ στην Ευρώπη η αμερικανόφιλη UEFA άλλαξε ξανά το όνομα του πρώην κυπέλλου πρωταθλητριών σε «Τράμπιονς Λιγκ».

Από τα θετικά της πολιτείας του Τραμπ και το γεγονός ενίσχυσης της απασχόλησης, γιατί έγινε ευκολότερη η δουλειά των σατιρικών συγγραφέων, ηθοποιών, χρονογράφων και παρουσιαστών αντίστοιχων εκπομπών σε τηλεόραση ραδιόφωνο.

Ο Τραμπ ένωσε. Όσοι τον ψήφισαν χάρηκαν που βγήκε. Όσοι δεν τον ψήφισαν χάρηκαν που δεν βγήκε η Χίλαρι.

Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Πούτιν που κράτησε δυο ώρες. Την πρώτη ώρα οι δύο ηγέτες μίλησαν για πολιτική. Τη δεύτερη ώρα την εξάντλησαν στα “Σ' ευχαριστώ πολύ”, ΄”Όχι, εγώ σ' ευχαριστώ πολύ”, “Ναι, αλλά εγώ σ' ευχαριστώ πιο πολύ” κλπ.

Προς το τέλος τους οι μεταδόσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ έγιναν πολύ επικερδείς σε όλον τον κόσμο. Έβγαινε ο δημοσιογράφος κοίταζε τον πίνακα των αποτελεσμάτων, ούρλιαζε ένα “Αμάν” κι έπεφταν διαφημίσεις.

Ο Τραμπ ήταν κάτι πιο γελοίο από τον Μπους τον νεώτερο στο λευκό Οίκο. Ο Μπάιντεν είναι απλώς κάτι αστείο, που βγήκε επειδή δεν διέθετε κανένα από τα απαιτούμενα προσόντα. Στις επόμενες εκλογές οι Αμερικανοί θα κληθούν να επιλέξουν για πρόεδρό τους ανάμεσα στη σύζυγο του Ομπάμα και τον Μπομπ Σφουγγαράκη ή την κόρη των Κλίντον.

Δεν ξεχνώ, ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές ενώ σχεδόν όλα τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ήταν εναντίον του και τις έχασε όταν πολλά ήταν υπέρ του.

Ο Τραμπ διαδέχθηκε τον Ομπάμα για έναν μόνο λόγο: στις ΗΠΑ όλα γίνονται.

Οι φιλόσοφοι των ΗΠΑ ακόμα δεν αποφάσισαν αν ο Τραμπ ήταν απλώς πρόεδρος ή απλό λάθος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Ποιος θα είναι ο ηγέτης του ελληνικού κόμματος Τραμπ;
  • Τραμπάκουλας Χαράλαμπος
  • Τραμπαρίφας Μανώλης
  • Τραμπούκος Γείτονας
  • Τραμπάλας Περαδώθες

Δεν υπάρχουν σχόλια: