29/10/20

Κουλύτερα δε γίνεται


Χρόνια πολλά και πολλά. Χρόνια πολλά και πολλά λεφτά, γιατί πάνω απ’ όλα η ιδιωτική υγεία.  

Σπάμε το ένα ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο. Αν η κυβέρνηση δεν τα είχε καταφέρει πόσο χειρότερα θα είμαστε; Μέγιστο κακό για την υγεία της χώρας μας: η δεξιά είναι κληρονομική.

Πάντως η χαμηλοπάρδαλη κυβέρνηση που έχουμε αναγνωρίζει ως συμπαραστάτη της πανδημίας την επίσημη εκκλησία με τους συνωστισμούς στους ναούς, τη μετάληψη και τους παπάδες χωρίς μάσκα και χωρίς πρόστιμο.  

Όπως φαίνεται από το ΒκΚ (Βλέποντας και Κάνοντας) περνάμε στο ΒΠ (Βόηθα Παναγιά) Στην πα(γ)ματικότητα είμαστε στο ΒκΧ, στο Βλέποντας και Χάνοντας.

Κανονικά αφού απέτυχαν τα μέτρα πρέπει τα ΜΜΕ που πήραν λεφτά για την καταπολέμηση της πανδημίας ή να τα επιστρέψουν ή να κλείσουν για δυο βδομάδες. Θα μπορούσαμε με αυτά τα λεφτά ν’ αγοράσουμε λεωφορεία. Αντ' αυτού, δίνουμε άλλα δύο εκατομμύρια σε έξι τηλεοπτικά κανάλια για -δωρεάν- σποτ που θα μεταδώσουν.

Νέα δραστικά μέτρα κατά της πανδημίας: Όταν μετά από ιχνηλάτιση σημειώνεται κρούσμα σε επιβάτη Μέσου Μαζικής Μεταφοράς, αυτό, λεωφορείο, τρόλεϊ, βαγόνι μετρό ή τραμ θα κλείνει για δύο εβδομάδες.

Με βάση τα παραπάνω: Ρωτάει πώς θα καταφέρει να μη θαμπώνει η μάσκα τα γυαλιά του. Απλό. Μην τα φοράς. Απορώ, τόσο απλό πώς δεν το βρήκες. 

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η πανδημία απαγορεύει τις παρελάσεις. Για να μη συνωστίζεται κόσμος; Μπορούσαμε πολύ απλά, για να τιμήσουμε τη μέρα και να μην την ξεχάσουμε την εθνική επέτειο να επιτρέπαμε την παρέλαση στους ασυμπτωματικούς φορείς. Ποιος θα τολμούσε να περάσει από κοντά; Καλού-κακού μαζί στην παρέλαση και οι αστυνομικοί. Για παν ενδεχόμενο να παρελάσουν και γιατροί, νοσοκόμες και νοσοκόμοι. Αυτή θα ήταν ασφαλής παρέλαση. Όσο για τα μηχανοκίνητα, έχουμε ασθενοφόρα. Μπορούν να περνούν και γεμάτα στο δρόμο για το νοσοκομείο ή τον ασθενή που είναι να παραλάβουν. Πάντα υπάρχουν λύσεις, ακόμα κι όταν είναι χειρότερες από το πρόβλημα.

Εντάξει, το ᾿44 διώξαμε τους κατακτητές, αλλά σήμερα στην οικονομία και τα εργασιακά, ασφαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα οι Γερμανοί ξανάρθανε. Το καλό είναι ότι ήρθανε οι Βουλγάρες, ενώ τους Ιταλούς τους είχαμε πάντα στην ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, ούνα φάτσα κάρτα, ούνα γούνα, ούνα λούνα, ούνα χαθείς.

Στη δίκη Νυρεμβέργης δεν κατηγορήθηκαν: η  Krupp, η Deutsche Bank, η Siemens, η ελβετική «Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών», η Φάρμπεν-Bayer, η αμερικανική πολυεθνική ΙΒΜ, η Standard Oil, η General Motors, η Ford, η τράπεζα UBC. Πιο αναλυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: