22/10/20

ΠαΝΔημία και καλή

Η κυβέρνηση έκανε δεν έκανε τα πάντα και η πανδημία προχωρά κανονικά. Σε λίγο θα έχουμε κολλήσει όλοι, κάποιοι θα θεραπευθούν και θα μπορούν ελεύθερα μετά από 3-4 μήνες να ξανακολλήσουν τον κορονοϊό.


Προχθές τα κρούσματα ήταν κάτω από 700, 666+1. Το +1 έγινε μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, για ευνόητους λόγους.

Χθες τα κρούσματα έφτασαν τα 865, λίγα δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα κάτω από χίλια.

Συνελήφθη χθεσινό κρούσμα στην Καστοριά, γιατί, σύμφωνα με τη θεωρία Αδ-Όνειδος Γεωργιάδη, σίγουρα την 7η Οκτωβρίου βρισκόταν Αθήνα, στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Απορούμε για ένα μόνο. Αφού ο Αδ-Όνειδος ήξερε από τις 7 Οκτωβρίου ότι την 21η του ιδίου μηνός θα είχαμε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, γιατί δεν το είπε τότε και γίνεται τώρα μετά Χριστόν προφήτης;

Σε μερικό λοκντάουν, περιορισμό κυκλοφορίας, περνά η κυβέρνηση. Από Δευτέρα απαγορεύεται να κυκλοφορούν έξω από τα σπίτια τους όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, εφόσον φυσικά με τέτοια έσοδα μένουν σε σπίτια.

Οι συνταξιούχοι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, μπας και κολλήσουν και σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υφυπουργός αθλητισμού είπε ξαφνικά ότι επιτρέπει να μπαίνουν φίλαθλοι του ποδοσφαίρου στις εξέδρες και την άλλη μέρα ο πρωθυπουργός που τον επέλεξε είπε ότι δεν το επιτρέπει. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η ακροδεξιά; Σιγά-σιγά, βέβαια, θα επιτρέπεται πηγαίνουν στα γήπεδα φίλαθλοι, αρκεί και να γεμίζουν μέχρι το 10% των εξεδρών. Όχι πως αν επιτρεπόταν ελεύθερα η προσέλευση θεατών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες θα κάλυπταν μεγαλύτερο ποσοστό της εξέδρας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca/Οξφόρδης. Θυμίζουμε, ο φερόμενος ως υπουργός -ιδιωτικής- Υγείας μας ανακοίνωσε τις προάλλες ότι παρήγγειλε κάτι εκατομμύρια από αυτό το εμβόλιο για Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: