17/6/20

Υπουργός Προ-Κό. Προστασίας του Κοπρίτη

Μιλάμε, η (αντι)εγκληματική πολιτική του Χρυσοχοΐδη είναι πανέξυπνη.

Ένας κρατούμενος εξέφρασε στην αντίστοιχη γραμματέα προτάσεις – αιτήματα για την προστασία των τροφίμων του Κορυδαλλού από τον κορονοϊό κι εκείνη τον έστειλε στα Γρεβενά διακόπτοντας τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, ήταν και άριστος φοιτητής. Μετά τον έφερε ξανά στον Κορυδαλλό, αλλά σε άλλο χώρο απ’ όπου δε μπορούσε να διαβάσει τελικά τον έστειλε εκεί που ήταν. Στην Πάτρα ξεκίνησε άλλος κρατούμενος απεργία πείνας, φοιτητής κι αυτός, να μπορέσει να παρακολουθεί τα μαθήματα και να συνεχίζει τις σπουδές του. Ρε κατάσταση! Τι το κάναμε; Αντί να πληρώσεις φροντιστήριο έρχεσαι στη φυλακή και μπαίνεις στο πανεπιστήμιο; Άλλος απαιτεί να του δώσουν τα φάρμακά του για να μην πεθάνει. Και αρνούνται. Τα φάρμακα. Δέχονται να πεθάνει, καμία αντίρρηση. «Δεν έχουμε φάρμακα, κύριος, του είπαν». Πολύ σωστά. Τι είμαστε; Δωρεάν φαρμακείο; Μέσα μπαίνουμε.

Η έξυπνη αντιεγκληματική πολιτική Χρυσοχοΐδη: τους κάνουμε το βίο αβίωτο στη φυλακή, οπότε οι επόμενοι δεν θα κάνουν έγκλημα για να μην πάνε φυλακή, όπου, ως γνωστόν, μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν παράδεισος. Όλοι τότε κάναμε αίτηση να φυλακιστούμε άμεσα. Δωρεάν διαμονή, δωρεάν τροφή, δωρεάν φάρμακα, σπουδές, ζωή και κότα ήταν η φυλακή. Είμαστε όλοι εγκληματίες λέγαμε. Η ζήλια μας έφαγε.

Κυβερνητική κίνηση ΜΑΤ. Τα ευκόλως ευνομούμενα παραλείπονται. Τους δέρνουμε και τους αφήνουμε σύξυλους. Τι άλλο θέλετε πια από τον υπουργό Αστυνομίας; Λεφτά; Γίνετε ρουφιάνοι της Αστυνομίας. Εγώ θα σας τα λέω όλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: