25/6/20

Μιονί καπέλο

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας με το όνομα Μιονί, έδωσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής υποκλαπείσα τηλεφωνική του συνομιλία με υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης. Διπλό φάουλ:

Πρώτον έπρεπε αμέσως να συλληφθεί για καθ’ ομολογίαν διάπραξη κακουργήματος. Δεύτερον, η συνομιλία δεν δίνει στοιχεία για τίποτα που να επιβαρύνει τον πρώην υπουργό.

Λέει ότι έχει κι άλλα αποσπάσματα της συνομιλίας. Ναι; Και μόνο η κατάτμηση μιας συνομιλίας είναι ουσιαστικά επεξεργασία και υποκρύπτει άποψη. Μηδενίζει την αξιοπιστία του -έτσι κι αλλιώς παράνομου- υλικού.

Γιατί το έκανε; Απλό. Αυτό τραβά την προσοχή του κοινού σε θέμα χωρίς σημασία. Εδώ δουλεύει η προπαγάνδα. Πετάς οτιδήποτε στον αέρα, το αναμεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, οπότε ο κόσμος πείθεται ότι κάτι κακό έκανε ο άλλος.

Δηλαδή είμαι ποδοσφαιριστής και με κατηγορούν ότι άρπαξα λεφτά για να χάσει η ομάδα μου κι έχασε. Στο δικαστήριο λέω μόνο ότι ένας συμπαίκτης μου είπε σ’ έναν άλλο τι καιρό κάνει ρε; Όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτό και όχι με το πουλημένο παιχνίδι και την τσέπη μου.

Α, ναι, ο ισραηλινός σ’ εκείνη τη συνομιλία που παρέδωσε λέει ότι ο Παπασταύρου του Σαμαρά έχει τόσο αδελφικές σχέσεις με τη σύζυγο του πρωθυπουργού που δεν θα αποκάλυπτε κάτι εναντίον της.

Δεν ασχολούμαστε με το ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, αυτής που έκρυψε την υπόθεση Νοβάρτις και κυρίως -ανεπιτυχώς- την υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου, ο σύζυγός της πήρε επίσημα χρήματα από τη Νοβάρτις, και ζημίωσε το δημόσιο  ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Δεν ασχολούμαστε με τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ που ο Παπασταύρου πήρε κι έδωσε για την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ επί Σαμαρά. Ποιος τα έδωσε και πώς ωφελείται από την κυβέρνηση της ΝΔ;

Τι ζητούσε ο Ισραηλινός Μιονί από την προηγούμενη κυβέρνηση; Να μην κάνουν έρευνα για τις επιχειρήσεις του που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ήταν εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ. Πάει κάπου το μυαλό σας, ε;  Γιατί δε ζητά κάτι από την τωρινή κυβέρνηση; Ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: