2/6/20

Δε μας χέζεις, ρε Στουρνάρα;

Ο Διοικητής της τράπεζας Ελλάδος, τιμή μας και Στουρνάρι μας,  συμβούλεψε τις τράπεζες να δανείζουν τους φερέγγυους δανειολήπτες. 

Πλάκα κάνει; Καρφί ότι δεν το έκαναν; Αποκλείεται, γιατί όλοι ξέρουν ότι για να πάρεις δάνειο πρέπει ν’ αποδείξεις ότι δεν το χρειάζεσαι και ότι  δεν πρόκειται να το αποπληρώσεις.

Από την άλλη ποιοι είναι φερέγγυοι δανειολήπτες; Οι βουλευτές της ΝΔ που πήραν δάνειο εδώ και 20 χρόνια και τώρα χρωστάνε περισσότερα, γιατί δεν πλήρωσαν μία; Φερέγγυος δανειολήπτης είναι μήπως η ΝΔ, ο Εθνικός Κήρυκας του Μητσοτάκη Χανίων ή το ΚΙΝΑΛ; Ο τιμή μας και στουρνάρι μας που δεν έπεσε σε καμία πρόβλεψή του μέσα ποτέ, ανανέωσε τη θητεία του, γι’ άλλα 6 χρόνια να κάνει ατυχείς προβλέψεις κι έτσι να προχωρά το τραπεζικό μας σύστημα.

Οι τερατώδεις ηλεκτρονικές χρεώσεις των τραπεζών δεν μειώθηκαν ούτε στην πανδημία. Πας μέρες που είναι να πληρώσεις τη ΔΕΗ να ένα παραπάνω χαράτσι. Ακόμα και από το ΑΤΜ να κάνεις δουλειά, άντε πάλι χαράτσι υπέρ της τραπέζης. Ακόμα και από το σπίτι σου  e-banking να κάνεις, πάλι χαράτσι. Σε κυνηγάει παντού. Υπερασπιστής των τραπεζών ποιος; Αυτός.

Ο καταχρεωμένος Αδώνιδος Γεωργιάδης, ψιλοαρμόδιος υπουργός. Να ζήσουν κι οι τράπεζες είπε ο Αδ-όνειδος Γεωργιάδης. Τσάμπα δάνεια του δίνουνε οι τράπεζες, κακό θα τους κάνει; Μόνο που του δίνουν δικά μας λεφτά. Τρεις φορές ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον προϋπολογισμό, από φόρους που πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα. Εις υγείαν μας!  Καπιταλισμό έχουμε, ρε. Όλοι θα πληρώσουν την κρίση, όχι αυτοί που έχουν χρήμα. Όλοι είναι οι φτωχοί και οι ανύποπτοι μεσαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: