2/4/20

Καραντινάτο

Ελπίζουμε ο Απρίλιος να είναι ο καλύτερος μήνας της χρονιάς, μέσα στον οποίο, φάρμακα και ειδήσεις για το εμβόλιο θα διώξουν τη φοβία και την προδικτατορική περίοδο.

Προ πάντων εγκυρότης


Συνωστισμός στα ΑΤΜ για τις συντάξεις, επειδή οι ηλικιωμένοι έχουν πρόβλημα (ανυπ)ακοής στις οδηγίες που δεν δόθηκαν. Οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι έβαλαν όλες τις συντάξεις μαζί και όχι όπως θα ήταν λογικό για να μη μαζεύεται κόσμος, τη μια μέρα οι συντάξεις αυτών που έχουν λήγοντα στον ΑΦΜ τους 1, την άλλη μέρα όσοι έχουν λήγοντα 2 και πάει λέγοντας. Η άγνοια υποκρύπτει ή αποκαλύπτει ανοησία.

Αποκλειστικό: Συνελήφθη νεαρός κολυμβών, βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στη θάλασσα της ακτής Αλίμου, μαζί με τη μοτοσικλέτα και το κράνος του. Ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα ατυχήματος στραβοτιμονιάς, υπέδειξε μάλιστα και άδεια πρόσβασης στην εργασία του, διώκεται όμως για παραβίαση καραντίνας και ρύπανση της θαλάσσης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε έμμεση διαφήμιση σχολής του για τηλεπαιδεία με 5 €. Εκτός από την έμμεση διαφήμιση, έτσι κι αλλιώς το Σύνταγμα απαγορεύει σε υπουργούς ν’ ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα. Η Ελλάδα που αντιστέκεται.

Το υπουργείο Μετανάστευσης επιτέλους κατάργησε τα προσφυγικά ρεύματα με έξυπνο μάλιστα τρόπο. Ας δούμε πώς: πολύ απλά απελαύνει όσους ήρθαν από την Τουρκία και τους στέλνει στις χώρες τους, πχ Συρία – Αφγανιστάν. Από εκεί αυτοί θα ξαναπάνε Τουρκία, θα ξαναέλθουν Ελλάδα, θα τους ξαναστείλουμε πίσω κι άντε πάλι απ’ την αρχή. Πού θα πάει,, θα βαρεθούν και δεν θα ξανάρθουν.

Καταργείται η φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών τους, αρκεί αυτοί να κάνουν ελεημοσύνες. Έτσι κι αλλιώς η χαμηλή τους φορολόγηση ως ελεημοσύνη στην κοινωνία εξελαμβάνετο, δεν υπήρχε λοιπόν ανάγκη να παρεμβαίνει το κράτος σ’ αυτή την ανθρώπινη διαδικασία. Τελώνου και Φαρισαίου γωνία.

Κανονικά θα λειτουργούν από την Παρασκευή τα νυχτερινά κέντρα. Κανονικά θα εκτελείται το πρόγραμμα, -στα ντουέτα και τα χορευτικά απόσταση δύο μέτρων- θα πέφτουν και λουλούδια στην πίστα, θ΄ ανοίγουν και σαμπάνιες γλάστρας, η λειτουργία όμως θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Εντάξει, οι περιορισμοί εξαιτίας του κορονοϊού θα έχουν επίπτωση στον εορτασμό του Πάσχα, αλλά όχι κάτι φοβερό. Απλώς φέτος θα έχουμε Πάσχα χωρίς Ανάσταση, χωρίς χωριό, χωρίς παρεΐστικο ψήσιμο αρνιού και χωρίς περιοδείες πολιτικών αρχηγών σε στρατόπεδα και νοσοκομεία. Όλα τ’ άλλα πασχαλινά όμως, θα τα έχουμε, όπως σοκολατένιο κουνέλι, τσουρέκι και περσινό Πέτρο Γαϊτάνο κονσέρβα.

Δε βαριέσαι!...Έτσι κι αλλιώς ο Χριστός αναστήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν το πήραν είδηση ούτε οι μαθητές του. Σε κανένα από τα τέσσερα ευαγγέλια δεν αναφέρεται η Ανάσταση, μόνο η Ανάληψη.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ
-Καλώς σας βρήκα, γεια σας, είστε καλά; Περαστικά σας και μην απογοητεύεστε ποτέ.
-Δε μας χέζεις κι εσύ, ρε Λάζαρε;

Άντε και από Δευτέρα του Πάσχα καλή Σαρακοστή. (Καραντίνα, στα βενετσιάνικα) Ευχόμαστε να βάλει ο Θεός το χέρι του στον νιπτήρα.

Η Δευτέρα του Πάσχα θα είναι Πέμπτη, αφού η εορτή ως κινητή μεταφέρεται Τετάρτη 27η Μαΐου. Εμείς παραμένουμε οι αμνοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: