1/4/20

Ατομική εφτύνει

Συμφωνούμε με την κυβέρνηση. Φταίμε για τη διάδοση του κορονοϊού. Φταίμε και για τον Μητσοτάκη που έχουμε πρωθυπουργό.

Ατομική ευθύνη ήταν και η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Και στο Ναγκασάκι.

Ατομική ευθύνη σημαίνει «Καλά να πάθετε», εξού και η μειωτική ομολογία, «(Δια)Κυβερνιώμαστε με ατομική ευθύνη όλων μας. Το συνολικό σημαίνει κοινωνική ευθύνη, φταίμε -πάλι- εμείς, όσοι δεν κυβερνάμε.

Και γιατί, ρε φίλε, εγώ που δεν κυβερνάω έχω ατομική ευθύνη για τη διασπορά του κορονοϊού; Σε λίγο θα μου φορτώσουν και πυρηνική ευθύνη και θα με στείλουν σε διεθνές δικαστήριο εγκληματιών πολέμου

Πανί με πανί η τσέπη μας έχει κι απορίες: «Άμα έχουμε μια καταρρακτώδη βροχή μετεωριτών, πόσο θα κοπούν οι μισ(θ)οί;»

Ένα αστείο θλιβερό για όσους τολμήσουν να γελάσουν: «Πέσαν οι μάσκες στα νοσοκομεία».

Κάποιοι κολλημένοι, οι  δεκατέσσερις ΠΑΕ της Super League σκέφτονται να ξεκινήσουν πάλι το πρωτάθλημα. Ακολούθα το χρήμα να βρεις τη βλακεία που κουβαλάνε κάποιοι. Δεν τους έφτανε η αναστολή, πάνε γυρεύοντας για καταστολή.

Μια κολακεία είναι απαραίτητη, πριν την επόμενη δημοσκόπηση: Σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου κυβερνάνε άσχετοι που δίνουν χρήμα στα δημόσια νοσοκομεία και στους εργαζόμενους. Μόνο η δικιά μας κυβερνητική παρέα Μητσοτάκη ξέρει τι κάνει και χαρίζει χρήμα σε ιδιώτες κλινικάρχες, την ώρα που μειώνει μισθούς εργαζομένων

Οι κυνικοί αμπελοφιλόσοφοι ανάσαναν. «Επιτέλους αργία να ξεκουραστούμε από το καθισιό».

Οι ψιλόσοφοι θριαμβεύουν: «Δεν πτοούμαστε. Μένουμε απελπιστικά αισιόδοξοι».

Το κορονοομόλογο λακωνικά: «Μάι νέιμ ιζ Μποντ. Κορόνα Μποντ».

Και το τραγούδι ποτέ δεν πεθαίνει: «Απ’ τη μια η Ιπποκράτους / απ’ την άλλη η Ασκληπιού / Γειτονιά που δε φοβάται εφόδους κορονοϊού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: