31/3/20

Επιδοματούχες, επιδοματούχοι....

...πανελληνίδες, πανέλληνες, μιλάτε σωστά ελληνικά. Δεν υπάρχει πια μισθός. Επίδομα εργασίας λέγεται.

Πολύ σωστά η ερασιτεχνική κυβέρνηση του χομπίστα Μητσοτάκη προχωρά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, γραφειοκρατία για καταβολή επιδομάτων, σκότωμα της αγοράς και τόσα άλλα. Τα κάνει για να μην τολμάμε να βγαίνουμε από τα σπίτια μας. Για το καλό μας δηλαδή, αχάριστοι.

Μη διαμαρτύρεστε που σας κόβουν 50% το μισθό. Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα έκοψαν εθελοντικά τις αμοιβές τους κατά 70%. Βέβαια, θα πει κάποιος, το 30% που μένει στους παίκτες αυτούς δεν θα καταφέρεις να το εισπράξεις εσύ όλη σου τη ζωή.

Πάντα όταν είχαμε πτώση αριθμού αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό αύξανε ο αντίστοιχος αριθμός Ελλήνων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το προλαβαίνει αυτό. Κόβει και τους μισθούς των Ελλήνων για να μην μπορούν να κάνουν διακοπές και να διαλυθούν οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. Φροντίζει για όλα.

Αισιοδοξούμε. Βγαίνουμε από την πανδημία και μπαίνουμε στην ύφεση με κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτών που είναι μανούλες στη λιτότητα, έμπειροι, ξέρουν τη δουλειά,  κάποτε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν την οικονομία μας στο ΔΝΤ με τα μνημόνια στο πετσί μας. Για ποιο λόγο αισιοδοξούμε θα ρωτούσε κανείς και απαντάμε: επειδή μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα, σίγουρο αυτό, γιατί θα είναι χειρότερα στο άμεσο μέλλον.

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη είναι πρωτοπόρα. Κανείς δε μπορεί να της επιβάλει μνημόνια. Τα φέρνει μόνη της.

Για χάρη του κορονοϊού να διώξουμε τους μισούς υπαλλήλους ή να κόψουμε στη μέση το μισθό τους; Καλύτερα το δεύτερο και μετά κρατάμε τους μισούς.

Πώς εκφέρεται η ΧΣΕΕ;
«Η πανδημία θ' αντιμετωπιστεί αν μειωθούν στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί κατά 50%. Λογικό ακούγεται».

Δεν θα βγούμε από την κρίση πανδημίας, απ' τα σπίτια μας θα βγούμε. Η πανδημία θα συνεχίσει με κρούσματα οικονομικά, εργασιακά, δημοκρατικά

-Υπάρχει και υγειονομικό κραχ;
-Όχι ηλίθιε, οικονομικό είναι κι αυτό.

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμιοί. Ακόμα δεν έκαναν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους υπαλλήλους σούπερ-μάρκετ, οι οποίοι, σημειώνουμε, έρχονται σ’ επαφή -άμεσα ή έμμεσα- με όλο τον ελληνικό πληθυσμό.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις στατιστικά τον αριθμό των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού πρέπει πρώτα να μιλήσεις για το στατιστικό δείγμα με ιδιαίτερη προσοΧΥΜΑ.

Θα μ’ ενδιέφερε το ποσοστό "επιτυχίας" των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Έτσι θα καταλαβαίναμε αν η στόχευση δείγματος είναι σωστή, κατά πόσο δηλαδή  προστατεύουμε την κοινωνία εντοπίζοντας φορείς. Όταν βαράμε τουφεκιές στον αέρα μόνο θόρυβο κάνουμε

ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ
Μη γελάς με τον κορονοϊό. Άλλο το μπου-χα-χα κι άλλο το γκουχ-α-χα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: